Siyaset

Trabzon’da 1 milyon dolarlık yayla kent çürümeye terk edildi

Abone Ol

Trabzon’da 1998 yılında ilk yaylakent adıyla turizme kazandırılan Hıdırnebi Tesisileri kaderimde terk edildi

Çürümeye terk edilen tesislerin son hali yürekleri yaktı. Vatandaşlar, “Milli servetin göz göre göre yok olmasını seyrediyorlar” dedi.

Trabzon Valisi İsmet Gürbüz Civelek'in görev döneminde İl Özel İdaresi tarafından bölgede örnek olması amacıyla yapılıp 1998 yılında faaliyete geçen Hıdırnebi Yaylakent, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kaderiyle baş başa bırakıldı.

Civelek şunları yazmıştı; “Hıdırnebi ahşap yaylakent devletin yönlendirici ve destekleyici rolü ile yayla turizminde uygulamaya konulan öncü örnek alınabilecek fiziki, hukuki ve iktisadi bir modeldir.

Bireyin mutluluğuna yönelik olmayan hiçbir kamu görevi anlamlı ve kalıcı olamaz düşüncesi ile başlatılan yayla turizminde yaşanacak gelişmelerin Karadenizli hemşerilerimin ekonomik sosyal ve kültürel yaşam seviyelerini yükselteceğine yürekten inanmaktayım. Bu anlayışla Trabzon Valiliği Özel İdaresi aracılığı ile 1998 yılında hizmete sunulan bu tesis önümüzdeki yıllarda dilerim bir turizm ekolu olarak anılacaktır.” Öte yandan turizm ve ekonomi uzmanlar, şu anda böyle bir tesisin yapılması için 1 milyon dolara ihtiyaç olduğunu belirttiler.

Trabzon Valisi İsmet Gürbüz Civelek’in satırları tesisin girişinde halen duruyor.