Siyaset

Ömer Sağıroğlu; 'Ligde çoğu takımın hocası belli değilken biz 4 nokta atışı transfer yaptık'

Abone Ol

Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, Trabzon’da bir yerel gazeteyi ziyaret etti.

Ziyarette Trabzonspor’un alt yapıya önem verdiğini belirten Ömer Sağıroğlu, “Altyapımızdan oyuncular yetiştirdik. Bazısını yurt dışına gönderdik, bazıları ise yurt dışının takibinde.. Türkiye’nin en değerli oyuncuları konumunda.

Yusuf Yazıcı’dan 17,5 milyon euro kazandık. Uğurcan Çakır’ın piyasa değeri 19 milyon euro, Abdulkadir Ömür’ün piyasa değeri 8,5 milyon euro, Abdulkadir Parmak, Serkan Asan, Hüseyni Türkmen’in piyasa değeri 7,5 milyon euro…

Alt yapımızdan yetişen, sattığımız ve piyasası olan oyuncuların değeri 52 milyon euro.. Türk parası 577 milyon lira..

Sadece bununla kalmıyoruz, alttan yeni oyuncular yetişiyor. Ahmet Can Kaplan, Hakan Yeşil, Süleyman Cebeci, Veysel Sönmezsoy, Emir Yazıcı, Emirhan, Mustafa, Muhammet.. Hepsi yetenekli ve özverili çocuklar.

Daha dün U19 takımı şampiyonluk oldu. Bugün İstanbul’da kampımız devam ediyor, altyapıdan yetişen 15 oyuncumuz kampta boy gösteriyor. Bu değil Türkiye’de dünyada bile çok sayılı takımda az karşılanabilecek bir tablodur.

Sadece alt yapıdan yetiştirdiğimiz oyunculardan para kazanmıyoruz. 35 bin euro kiralama ücreti ödediğimiz Sörloth’u 10 milyon euroya Lepzig’e sattık.

Bu tarihimizdeki en büyük başarılardan biridir. Bugün Bakasetas’ın değeri 7 milyon euro… Edgar, Hugo, Nwakaeme, Djanini günden güne değer kazandılar.

Geçtiğimiz sezon devre arasında aldığımız Berat Özdemir, bugün Türkiye’nin gözbebeğidir. Herkesin takibinde.. Her gün değerleniyor.

Alt yapıdan yetiştirdik, değerlendirdik. Transfer ettiklerimize değer kattık ve katmaya devam ediyoruz. Üretiyoruz, yetiştiriyoruz, parlatıyoruz. Sistemli bir biçimde Trabzonspor’u bu piyasasının 1 numaralı pazarı haline getirdik. Herkes bakalım bu yıl Trabzonspor’dan hangi yıldız çıkacak, hangi futbolcunun yıldızı parlayacak diye bekliyor.

Marek Hamsik, Gervinho, Peres, Koita… Henüz daha Süper Lig’deki çoğu takımın başkanı ve antrenör belli değilken biz sezon biter bitmez 4 tane nokta transfer yaptık. Hazırlık maçında gördünüz. Henüz Marek takıma katılmadı ama Koita 1 gol, Gervinho 1 gol, Peres 1 asistle oynadı.

Sezonun en çok konuşulan transferleri, en gözde futbolcuları olacaklarından eminim. Nisan 2018’de seçildiğimiz gün sahadaki Trabzonspor’un değeri 52 milyon euro’ydu. Bugün Trabzonspor’un değeri 90.9 milyon euro. O günki kurla baktığımızda 255 milyon lira olan Trabzonspor’un değeri bugün 918 milyon lira. Saha içindeki kadrosu euro olarak 1,7 kat değerlendi. Türki lirası olarak da 3,6 kat daha değerli bir Trabzonspor var.