Siyaset

Nereden, nereye: Abdülkadir Ömür

Abone Ol

Bir şehrin büyük umutları, büyük hayal kırıklıkları.... Henüz altyapıda adından söz ettirip, devlerin dikkatini çeken Abdülkadir Ömür 2016’da ilk resmi maçına çıktı. Avrupa’da ‘Turkish Messi’ diye tanındı, her geçen gün bulduğu forma şansı arttı. Önce Trabzonspor’da formayı kaptı ardından 2019’da A Milli Takım kapıları kendisine ardına kadar açıldı. Sakatlıklar nedeniyle iniş-çıkışlar yaşasa da günün sonunda hep klasını kanıtladı, 23 milyon Euro’luk resmi teklif aldı. Ancak Başkan Ahmet Ağaoğlu bu rakamı reddettiğini bizzat açıkladı, sonrasında ise genç yıldızın peşini sakatlıklar bırakmadı. Müthiş başlayıp, ilerleyen kariyer, Galatasaray karşılaşmasının 39. dakikasında adeta dibe vurdu! Abdülkadir ıslıklarla kenara aındı, gözyaşlarına hakim olamadı. (Hazırlayan: Atalay Özçelikli)

2011'de filiz lisans çıkartılan Abdülkadir Ömür, 2012-13 sezonunda U-14 takımı ile Türkiye finallerine kaldı ve dördüncülük yaşadı. 2014-15 sezonunda U-16 ile Türkiye şampiyonluğu yaşadı. Başarılı futbolcu bu yaşlarda A takımın maç önü seremonilerinde de yer aldı.

Milyonların takip ettiği Şampiyonlar Ligi resmi hesabı, 2015 yılında Abdülkadir Ömür’ü övgü dolu sözlerle dünyaya tanıttı. Devler Ligi hesabı, milli futbolcunun fotoğrafını paylaşarak, ‘Türk Messi mi yoksa yeni Hagi mi?’ notunu düştü.

2015’te profesyonel sözleşmeye imza atan yıldız futbolcu 12 Ocak 2016’da Ziraat Türkiye Kupası’nda Adanaspor ile oynanan mücadelede 65. dakikada Soner Aydoğdu’nun yerine oyuna dahil oldu ve Bordo-Mavili formayla ilk resmi maçına çıktı. Dönemin teknik direktörü Sadi Tekelioğlu tarafından sahaya sürülen Abdülkadir, 16 yıl 6 ay ile Trabzonspor tarihinin en genç yaşta forma giyen A takım oyuncusu oldu.

Her geçen gün daha çok süre bulmaya başlayan başarılı futbolcu performansıyla da taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Dribblingleri, çalımları ve hızıyla dikkat çeken Abdülkadir, göze hoş gelen futbolu da oynayınca A takımın vazgeçilmez isimlerinden biri oldu.

Trabzonspor’da hangi hoca çalışırsa çalışsın, Abdülkadir maç öncesinde 11’e yazılan ilk isimlerden biri olmayı başardı. Tabii ki bu performans karşılıksız kalmadı, A Milli Takım’dan da genç oyuncuya davet geldi. Geçtiğimiz günlerde görevden alınan Ay-Yıldızlılar’ın son hocası Şenol Güneş, başarılı oyuncuyu 30 Mayıs 2019’da Yunanistan ile oynanan hazırlık maçında sahaya sürdü. Milli formayı giyme sevinci yaşayan Abdülkadir Ömür kariyer basamaklarını bir bir tırmanmaya başladı.

Trabzonspor’da yükselişine devam eden, artık Fırtına’ya skor katkısı da veren başarılı oyuncu, Avrupa’nın birçok dev kulübünü peşine taktı. Başta İngiliz ekibi Manchester City, Portekiz devi Benfica ve Fransız temsilcisi Monaco resmi tekliflerle Trabzonspor’un kapısını çaldı. Başkan Ahmet Ağaoğlu, 2020-21 sezonu devre arasında Abdülkadir için 23 milyon Euro resmi teklif aldıklarını ancak kabul etmediklerini açıkladı.

Abdülkadir için her şey oldukça olumlu ilerlerken, daha öncesinde performansında ufak tefek düşüşlere neden olan sakatlıklar artmaya başladı. Ayak bileğindeki çatlak nedeniyle 13 maç kaçıran ve sonrasında çeşit çeşit sakatlıklar sebebiyle form tutamayan genç yıldız, 11’den uzaklaştı.

Bordo-Mavili taraftarların her sakatlığında yanında olduğu, kötü oynadığı dönemde destek çıktığı Abdülkadir Ömür, dün oynanan Galatasaray maçında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Gervinho’nun yokluğunda dev maça 11’de başlayan başarılı futbolcu, Sarı-Kırmızılı savunmacılar arasında kayboldu. Oldukça etkisiz kalan ve her topu olumsuz kullanan 22 yaşındaki futbolcu, 39. Dakikada oyundan alındı. Bir kısım Trabzonspor taraftarının oyundan çıkarken yuhaladığı Abdülkadir kulübede gözyaşlarına hakim olamadı. Havluyu kafasına örten ve görüntü vermek istemeyen Abdülkadir’i hem takım arkadaşları hem de Galatasaraylı futbolcular teselli etmeye çalıştı.