Spor

Milli Takımımız'ın Dünya Kupası yolunda play-off turundaki muhtemel rakipleri

Abone Ol

Haberlobi - Spor Servisi // A Milli Takımımız, Dünya Kupası Elemeleri'nde mücadele ettiği G grubunu ikinci tamamlayarak play-off turuna katılmaya hak kazandı.

Grupta Hollanda deplasmanından ağır mağlubiyetle dönen Milli Takım Şenol Güneş'le başladığı Stefan Kuntz ile tamamladığı grupta geri dönüşe imza attı.

Hollanda mağlubiyetinin ardından Norveç'e kaybetmeyen Milliler, Letonya'ya karşı son dakika golü ile galip geldi. Cebelitarık'a 6 atarak averajı yükseltti; Norveç'in kaybettiği haftada Karadağ'ı yenerek 2.'liği garantiledi. Millilerimizi play-off turunda güçlü rakipler bekliyor. İşte muhtemel rakiplerimiz:

PORTEKİZ A grubunu 1. bitirmesine kesin gözle bakılan Portekiz, Sırbistan fırtınası ile şoka uğradı. 8 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik alan Portekiz, son hafta Sırplar'a yenildi ve 2. sırada kaldı.

İSKOÇYA Danimarka'nın yalnızca tek mağlubiyet alarak rekora koştuğu F grubunda bulunan İskoçya topladığı 23 puanla Danimarka'nın 6 puan gerisinde kaldı ve grubu 2. sırada bitirdi. İskoçlar'ın Andrew Robertson, McGinn ve Che Adams gibi güçlü oyuncuları bulunuyor.

İTALYA Avrupa Şampiyonası'nda rakiplerine sahayı dar eden İtalya; İsviçre, Bulgaristan, İrlanda ve Litvanya'nın olduğu kolay grupta benzer performansı gösteremedi. İtalyanlar, mağlup olmadılar ancak 4 kritik maçta beraberlikle sahadan ayrıldılar. Manci'nin öğrencileri 18 puanla grubu İsviçre'nin gerisinde 2. olarak tamamladılar.

RUSYA Hırvatistan, Slovakya gibi önemli takımlarla aynı grupta bulunan Rusya, grup liderinin yalnızca bir puan gerisinde kaldı. Kritik Slovakya, Slovenya maçlarını kazanan Ruslar, Hırvatlar'ı geçemedi ve play-off turuna kaldı.

İSVEÇ İspanya ve Yunanistan'ın bulunduğu grupta 15 puan toplayan İsveç, grubu İspanya'nın ardından ikinci sırada tamamlamayı başardı.

GALLER Dünya Kupası Elemeleri E grubunda bulunan Galler, Avrupa Şampiyonası'nda millilerimize kolay bir maç çıkartmamıştı. Galler, Belçika'nın ardından grubu ikinci bitirerek Milli takımımızın muhtemel rakibi oldu.