Siyaset

Emre Belözoğlu'nun vukuatları

Abone Ol

Emre Belözoğlu'nun vukuatları

12 Eylül 2007: Türkiye-Macaristan (3-0): Asisti sonrası kendisini eleştiren basın tribününe el hareketi yapmıştı.

19 Aralık 2008: Konya-F.Bahçe: (1-2) Mevlana gezisinde bir gazeteciye "Seni sabaha kadar döverim" dedi.

8 Mart 2009: Kayseri-F.Bahçe: (0-2) Cangele’ye "Gırtlağını keserim" işareti yaptı.

12 Nisan 2009: G.Saray-F.Bahçe: (0-0) Sabri, Emre’nin "Seni öldürürüm" dediğini açıkladı.

3 Mayıs 2009 Beşiktaş-F.Bahçe: (1-2): Boğazını sıkan Deivid’e "Seni fena yaparım" dedi, kulübede "Ona göstereceğim" şeklinde bağırdı.

30 Ağustos 2009: F.Bahçe-Manisaspor: (2-1) Maçın 75. dakikasında Nizamettin'le girdiği ikili mücadelede önce sarı kart gören Emre, sert itirazlarını sürdürünce Tolga Özkalfa tarafından direk kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. İtirazlarını sürdürerek cezalı duruma düşen milli oyuncu Bursaspor maçında da cezalı duruma düştü.

14 Mayıs 2013 (Galatasaray - Fenerbahçe maçı) Ümit Davala: Hasan Şaş ve bana küfür etti. Yakalarsam yapacaklarımı tahmin bile edemezsiniz. Böyle lafları söyleyemez

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup maçında Türkiye, deplasmanda Belçika'ya 2-0 yenilirken, Fatih Terim ve Emre Belözoğlu'na laf atan bir gurbetçi ile Arda Turan ve Emre Belözoğlu arasında sözlü tartışma yaşandı.

8 Temmuz 2010: İdmanda Emre’nin kendisine sert müdahalede bulunmasına sinirlenen Kazım, takım arkadaşının üzerine yürüdü. Araya giren arkadaşları iki oyuncuyu ayırırken, olayı uzaktan gören Aykut Kocaman, eliyle Emre’den sakin olmasını istedi.

19 Kasım 2011: Bir pozisyon sonrasında sinirlenen ve Gökhan’ın üstüne yürüyen Emre’yi takım arkadaşları Bilica ve Baroni sakinleştirdi. Emre Belözoğlu sert tavırlarıyla dikkat çekerken Gökhan Gönül Emre’ye "Ben ne yaptım ağabey?" dedi. Bu diyaloğun ardından Aykut Kocaman da Emre Belözoğlu‘na bağırdı ve saha içinde gergin anlar yaşandı. Karşılaşmanın 89. dakikasında oyundan alınan Emre, direkt soyunma odasına gitti.

11 Kasım 2011: Emre, Hırvatistan ile TT Arena’da oynadığımız milli maçta golde hatası olduğunu düşündüğü Gökhan Gönül’e bozuk atmış, başarılı sağbek de yanıt verince, saha içinde ikili arasında uzun süreli bir tartışma yaşanmıştı.

7 Aralık 2011: Galatasaray derbisinin ilk yarısında kenara gelen Emre, takım arkadaşı Bienvenu’yü kötü oynadığı için Kocaman’a şikayet etmişti. Emre, devre arasında oyundan alınınca da, hocasına, "Bu takımdan çıkacak ilk kişi ben miyim" diye sitemde bulunmuştu.

12 Aralık 2011: Bursaspor deplasmanında Serdar’ın sakatlığında taca attığı topun kendilerinde kalması gerekirken, Baroni tarafından rakibe atılmasına sinirlenen Emre, bağırıp çağırmaya başlamış, ikili arasında tartışma büyüyünce Aykut Kocaman, hiç görülmemiş bir şekilde montunu çıkarıp sinirle yere atmıştı.

Türkiye-İsviçre (4-2) Maç sonu İsviçreliler ile sorun yaşamış, 2 maç ceza yemişti.

Galatasaray maçının ilk yarısında bir pozisyonun ardından G.Saray yedek kulübesinin önüne kadar gelen Emre’nin, Hasan Şaş ve Ümit Davala'ya sinkaflı küfürler ettiği iddia edildi. İki antrenör de olay sonrasında Emre'ye basın aracılığı ile sert tepki gösterdi.

Trabzonsporlu Zokora, "Emre bana 'pis zenci' dedi" açıklamasını yapmıştı.

Hakemlerle de meşhur "itirazları" ile sık sık karşı karşıya gelen Emre, bir Kayserispor maçının devre arasında hakemlere, “Hepiniz kabadayı gibi bakıyorsunuz ama icraat yok” sözleriyle ertesi gün manşetlere çıkmıştı.

Inter forması giydiği dönemde, Roma maçında oyuna girdikten 10 dakika sonra kırmızı kart görünce Hector Cuper'den azar işitti. Valencia maçında rakibe kafa attı, bir kaç kez rakiplere küfürleriyle olay oldu.

Emre, Ankaragücü genel sekreteri Levent Çamur’u kastederek “Ankaragücü’nün genel sekreteri önce adam olsun, herkes haddini bilsin!”? demesiyle de olay olmuştu. Emre o maçta Çamur’un, Volkan ve basın sorumlusu Orkun Yazgan’a sataştığını öne sürmüştü.

Inter’in, Empoli'ye kendi sahasında 3 puan kaptırdığı maçta kırmızı kart gördü. O yenilgi başkan Moratti’nin sonu oldu. Emre, ‘Başkanın gitmesinde benim de suçum var’ dedi.

Leeds United maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle UEFA finalinde takımını yalnız bıraktı. Ancak UEFA Kupası kazanan ekibin en önemli oyuncularından biriydi. Avrupa ekipleri peşine çoktan takılmıştı, manşetleri süslüyordu.

Sparta Prag ile oynanan maçta gördüğü kırmızı kartla şimşekleri üzerine çekti. "Hocam 'agresif ol, sert oyna' dedi. Ben de ezilmemek için sahada savaşıyorum. Sertliğim ise sadece topa" diyerek kendisini savundu.

Bolton'un yıldız oyuncularından El Hadji Diouf'a hakaret ettiği öne sürüldü. Ancak Diouf, Emre ile ilgili yazılı bir ifade vermeyi reddedince bu suçlama havada kaldı. Yine de Watfordlu Al Bangura Emre’yle ilgili suçlamalar içeren bir dosyayı federasyona iletti.

Newcastle idmanında genç takım oyuncusuna sert girince Joey Barton boğazına sarıldı. Barton’a kafa atacakken arkadaşları araya girdi, sözlü tartışma yaşandı.

Emre Belözoğlu, Beşiktaş maçında ilk yarıda takım arkadaşı Dos Santos ile tartıştı. İnönü Stadı'nda Brezilyalı futbolcunun üzerine yürüyen Emre'yi, Roberto Carlos ve Cristian tuttu.

Türkiye'ye dönen Emre Belözoğlu 2013 şubatında oynanan Kasımpaşa maçında küfür olayıyla gündeme geldi. Kuyt ile Taba’nın çarpışması sonrasında hakemin oyunu durdurmasına Belözoğlu’nun sinirlendiği ve kenardaki Sportif Direktör Oğuz Erkan’a küfür ettiği belirtilmişti. Hatta tanık sıfatıyla Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze ile futbolcular İlker Avcıbay ve İbrahim Yılmaz da hakareti doğrulamıştı.

İngiltere Futbol Federasyonu (FA) Disiplin Kurulu'ndaki 2 saat süren bir sorgunun ardından 'af' kararı verdi. Özellikle ağız okuma teknikleri ile ırkçılık yapmadığı anlaşıldı..

Euro 2012 için Hırvatistan ile baraj maçına çıkan A Milli Takımın 3-0 yenildiği maçta Volkan’ın küfür yemesi üzerine önce milli kalecinin, sonra da Emre Belözoğlu’nun tribünlere yönelik küfürleri büyük olay yarattı.

İstanbul Büyükşehir maçında artistik bir pası sonrası Tjikuzu’ya parmağını sallayarak, küfür etti. Gökhan, Tjikuzu’ya attığı tekme sonrası oyundan atılırken, rakibin boynuna sarıldı. Diğer futbolcular araya girdi.

Konyaspor maçı öncesi Fenerbahçeli futbolculardan bazıları ile Cuma namazına gitti ve namaz sonrasında Mevlana Türbesi’ni ziyaret sırasında çekim yapan gazetecilerden birine omuz attı, "Seni sabaha kadar döverim" ifadesini kullandı.

Saha içindeki sinirini dizginleyemeyen Emre, Mayıs 2013'te Fenerbahçe ile Galatasaray derbisinde de Felipe Melo ile iki yarıda da gerginlik yaşadı. Bu olayda Emre, Webo'dan özür dileyen Melo'yu iterek tepki topladı..

Emre'nin son olarak yine 16 Şubat 2014'te oynanan Kasımpaşa maçında, rakip takım kenar yönetimine doğru küfürlü ifadeleri kameralara yansıdı.. Bu hareket sonrasında Galatasaray yönetimi de emre'nin ceza alması gerektiği yönünde açıklama yaptı...