Spor

Basel - Trabzonspor maçı sonrası skandal! Taraftara plastik mermi sıktılar...

Abone Ol

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanşında deplasmanda İsviçre'nin Basel takımına 2-0 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Binlerce Türk taraftar Bordo-Mavili takıma destek verirken karşılaşma sonrası İsviçre polisi bir skandala imza attı.

Temsilcimiz Trabzonspor UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu'nda 1-0'ın rövanşında deplasmanda İsviçre'nin Basel takımı ile karşılaştı.

Bordo-Mavili takım rakibine oranla daha iyi oynamasına rağmen 2-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti. Bakasetas penaltı vuruşundan yararlanamazken Denswiil ile Umut Bozok'un golleri ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Deprem sonrası Türkiye'de olduğu gibi deplasmandaki karşılaşmaya da Avrupa'nın her yerinden taraftarlar akın etti.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Süper Lig takımını destekleyen diğer taraftarlar da deplasmanda Bordo-Mavili takımı yalnız bırakmadı.

2-0 biten mücadelenin ardından Trabzonspor Avrupa'ya veda etti. Karşılaşma sonrası Trabzonspor taraftarı ise zor anlar yaşadı.

İsviçre polisi Bordo-Mavili taraftarlara maç çıkışı plastik mermi sıkarken biber gazıyla müdahale etti.

Bir çok Trabzonspor taraftarının plastik mermiden etkilendiği ve yaralandığı görüldü.

Bordo-Mavili taraftarlar bu anları sosyal medyadan paylaşarak Türk Konsolosluğu'ndan yardım istedi.

Yardım çağrısı sonrası konsolosluk yetkililerinin Türk vatandaşlarına yardıma koştuğu belirtildi. Yaralanan vatandaşlar için sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.