Spor

Abdullah Avcı'nın listesindeki yerli futbolcular

Abone Ol

Süper Lig'in bitimine üç hafta kala şampiyonluğu ilan eden Trabzonspor, transfer harekatına da erken başlayacak.

Geçtiğimiz haftalarda Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkan Ertuğrul Doğan ile bir araya gelen Abdullah Avcı gelecek sezonun planlaması ile ilgili raporu kurmaylara teslim etti.

Teknik ekibin ve scout ekibin yoğun çalışmaları devam ederken, seneye üç kulvarda yoğun bir mücadeleye girecek olan Bordo-Mavililer, bu sezon olduğu Avcı'ya kampa hazır bir kadro verecek.

Teknik Direktör Abdullah Avcı gelecek sezon yabancı kısıtlamasını da dikkate alarak, yerli oyuncu transferine ağırlık verilmesini istedi.

İşte Avcı'nın istediği iddia edilen yerli isimler:

Ozan Kabak: Bonservisi Schalke 04'de bulunan milli oyuncu, Abdullah Avcı'nın istediği oyuncular arasında yer alıyor. Bu sezon stoper hattında büyük sıkıntı yaşayan Bordo-Mavililer buraya oyun dinamizmi yüksek ve Avrupa'da tecrübeli bir oyuncuyla doldurmak istiyor. Trabzonspor'un bu oyuncu için görüşmelere başladığı iddia edildi.

Halil Dervişoğlu: Trabzonspor'un daha önce de ilgilendiği Trabzonlu ve Trabzonsporlu Halil Dervişoğlu, sezon sonunda Galatasaray'dan Brentford'a dönecek. Milli oyuncunun Türkiye'de kalma isteği sebebiyle, Trabzonspor'un transferde elinin güçlü olacağı konuşuluyor.

Yusuf Demir: Barcelona'ya 6 aylığına kiralanarak dikkatleri üzerine çeken Yusuf Demir, Katalan ekibinin ekonomik şartları sağlayamaması nedeniyle dünya devinde yalnızca 6 ay kalabilmişti. Aslen Trabzonlu ve Trabzonsporlu oyuncu, Bordo-Mavililer'in şampiyonluk kutlamalarına katılması; oyuncunun transfer görüşmelerinin başladığı iddialarını beraberinde getiriyor. Yıldız oyuncunun transferi için Bordo-Mavililer, ciddi bir bonservisi elinden çıkarmak zorunda.

Halil Akbunar: Süper Lig'de küme düşen Göztepe'den ayrılmasına kesin gözle bakılan Halil Akbunar, Trabzonspor'un gündeminde olduğu iddia ediliyor. Hücum hattında zenginlik kurmak isteyen Avcı, gelecek sezon yaşanabilecek sakatlıkları düşünerek, bu sezonki gibi zor durumda kalmak istemiyor. 28 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi 2026'da bitiyor.

Trabzonspor, bu oyuncuların haricinde Kaan Ayhan ve Mert Müldür ile de ilgileniyor. Milli takım performansı ile göz dolduran iki oyuncu için yüksek bonservis istenmesi sebebiyle bu transferlerin gerçekleşmesi düşük bir ihtimal olarak görülüyor.