Haberlobi - Spor Servisi // FIFA ve UEFA aldıkları karar doğrultusunda Rus kulüplerini ve Rusya Milli Takımı'nı uluslararası turnuvalardan men ettiğini açıkladı.

FIFA'dan yapılan resmi açıklamada, bir sonraki duyuruya kadar bu kararın devam edeceği açıklandı.

Bu karar Türk takımlarını nasıl etkileyecek?

Süper Lig'de şuanki sıralama baz alındığında (şampiyon) Trabzonspor, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne kesin olarak Play-Off turundan başlayacak. (İkinci) İH. Konyaspor ise Şampiyonlar Ligi 3. tur elemelerine katılacak. Konyaspor'un bu turda elenmesi halinde UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynayacak. Bu turnavadan da elenmesi halinde UEFA Konferans Ligi'ne katılacak.

Türkiye Şampiyonu'nun Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılma ihtimali: Şampiyonlar Ligi şampiyonu kendi liginden de Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkı elde edebilirse, ülke puanı sıralamasında hak 12.sıraya geçecek ve Trabzonspor şampiyon olması durumunda Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılacak. 

Rus takımları turnuvalardan men edildiği için İskoçya şampiyonu gelecek sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılacak. Şampiyonlar Ligi galibi kendi liginden Şampiyonlar ligine giderse Ukrayna şampiyonu Şampiyonlar Ligi grubuna katılacak. Türkiye şampiyonu Playoff turunda en üst sıraya kayacak.