Her ne kadar PC ve konsollarda son yıllarda FIFA serisi PES’in bir iki adım önüne geçmiş olsa da mobil platformlardaki rekabet kıyasıya sürüyor. Hem Android hem de iOS‘ta her iki oyun oldukça popüler durumda. Çin menşeli oyun şirketi NetEase, Vive Le Football isimli yeni futbol oyunlarıyla yeni bir rekabet yaratmayı hedefliyor.

2021 ve 2022 yılı futbol oyunları açısından hiç olmadığı kadar sallantılı geçeceğe beniziyor. EA Sports’un FIFA isim haklarını bırakması, NBA 2K serisinin de yapımıcısı olan TakeTwo’nun isim haklarına talip olacağı iddiaları, PES serisinin son yıllardaki en sönük oyunu olan eFootball 2022 ile oyuncuların karşısına çıkması derken sektörde oldukça ciddi bir boşluk doğmuş durumda.

Her ne kadar FIFA serisi Ultimate Team moduyla yeni yılda ve yeni isimle de ayakları sağlam basacak gibi dursa da, mobil platformdaki futbol oyunları halen istenen seviyede değil. Day by Daylight Mobile, Creative Destruction ve Knives Out gibi popüler mobil oyunlarıyla bilinen NetEase Games de bu boşluğu görmüş olacak ki yeni bir futbol oyunuyla mobil platformlara çıkış yapmaya hazırlanıyor: Vive Le Football.

2021 yılının Ocak ayında bir tanıtım videosu yayınlanan ve 10 günlük bir Alpha testi gerçekleştirilen oyundan uzun süredir haber alınamıyordu. Geçtiğimiz Ağustos ayında sesizliğe son veren ve açık beta sürecine geçen yapımla ilgili uzun süredir çıkış tarih bekleniyordu.

Çin merkezli gelen haberlere göre NetSteady, yıl bitmeden Viva Le Football’u ücretsiz olarak oyunculara sunacak. Hem Android hem de iOS platformunda gerçekçi animasyonlar, tıpkı FIFA serisindeki gibi lisanslı futbolcular, çevrim içi kapışmalar ve 3vs3 sokak futbolu modu vadeden yapımda, Barcelona’nın 2014/2015 Şampiyonlar Ligi Sezonu’nu da takip edebileceğimiz bir hikaye modu da bulunacak.