2010-2011 sürecine ilişkin görülen dava geçtiğimiz günlerde karar bağlanırken, Fenerbahçe Süper Kupa finalini Beşiktaş'la oynamak istediğine dair başvuru yapmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe, yeni bir açıklama daha yaparak Trabzonspor'un resmi internet sitesinde yer alan '2010-2011 Şampiyonu' yazısının kaldırılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin her bir noktasına sirayet etmiş hain terör örgütü FETÖ'nün, Fenerbahçemizi ele geçirme adına başlattığı 3 Temmuz sürecinin, 27 Aralık 2021 tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin Futbolda Sözde Şike Davası'nda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat kararını onamasıyla sona ermesinin ardından 2010-2011 Sezonu Şampiyonluğumuzun hem hukuki hem de kamuoyu nezdinde bir kez daha tescillenmesine rağmen Trabzonspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde "2010-2011 şampiyonu" ifadelerine yer verildiği görülmüştür.

Kulübümüz, bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na; Trabzonspor Kulübü'nün resmi sitesinde yer alan bu asılsız ve yanlış bilginin düzeltilmesi konusunda haber linkinde yer alan yazıyı göndermiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verdi.

TRABZONSPOR'DAN İLK AÇIKLAMA

Trabzonspor As Başkanı Ertuğrul Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; '8. Şampiyonluğa koştuğumuz şu günlerde bir kulübün dile getirdiği geçersiz iddialar var' ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın devamında ise şunları söyledi;  'Arkadaşlar, 8. Şampiyonluğa koştuğumuz şu günlerde bir kulübün dile getirdiği geçersiz iddialar var. Trabzonspor bunları ciddiye alıp cevaplamayacak,Bende cevaplamayacağım. UEFA zamanında gerekli kararı da, cevabı da vermişti.'

Ekran Resmi 2022-01-31 20.08.02

ertuğrul-doğan-1000x700