Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, Güneydoğu Anadolu'da zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: 

Meteoroloji kuvvetli rüzgar konusunda vatandaşları uyardı. Rüzgarın; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; kuvvetli rüzgarla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SICAKLIK DÜŞÜYOR: Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise beklenen Hava Durumu ile ilgili "Bugün Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz Yağmurlu ve sıcaklıklar 4-5 C azalıyor. Diğer bölgeler parçalı bulutlu." dedi.

KUVVETLİ GELİYOR: Şen "Gece ve yarın (Salı) Marmara ve Batı Karadenizde yağmur kuvvetleniyor. İstanbul da bu akşam yağmur var ama gece yarısından sonra (23:00) kuvvetlenecek. Kuvvetli yağmur Salı günü saat 14:00 de kadar devam edecek.  Sıcaklık 14 C ye düşüyor." ifadelerini kullandı.