Haberlobi - Spor Servisi // Fatih Karagümrük'te takımın başına Andrea Pirlo'nun geçmesinin ardından İtalyan teknik adamın yardımcılarının kim olacağı merak ediliyordu.

Karagümrük'ten yapılan açıklamada, Pirlo'nun 6 İtayan 1 Türk yardımcısının olduğunu açıkladı. Roberto Baronio, Paolo Bertelli, Nicola Pavarini, Mauro Bertoni, Antonio Gagliardi ve Alparslan Erdem kulüpte görev yapacak.

İşte teknik ekipte görev yapacak isimler:

Yardımcı Antrenör Roberto Baronio: Eski İtalyan Milli futbolcu olan Roberto Baronio, İtalya U18 ve U19 millî takımları ile Brescia ve Napoli U19 takımlarında teknik direktörlük yaptı. 2020-21 sezonunun başında Juventus’ta Andrea Pirlo’nun ekibine dahil oldu.

Atletik Performans Antrenörü Paolo Bertelli: İtalya A Milli takımının eski atletik performans antrenörü olan Paolo Bertelli, bunun yanı sıra Juventus, Chelsea, Roma, Fiorentina, Sampdoria ve Udinese gibi çeşitli takımlarda çalıştı.

Kaleci Antrenörü Nicola Pavarini: Brescia, Livorno, Reggina, Siena, Lecce ve Parma gibi takımların kalesini korudu. Juventus’ta A Takım’ın ardından altyapıda ve İtalya genç millî takımlarında baş kaleci antrenörü olarak çalıştı.

Maç Analisti Antonio Gagliardi: İtalya A Millî Takımı’nda 12 yıl boyunca maç analistliği tecrübesi bulanan Antonio Gagliardi, geçtiğimiz sezon Juventus’ta Andrea Pirlo’nun ekibine dahil oldu.

Yardımcı Antrenör Mauro Bertoni: Ciserano, Amicale ve son olarak Feralpi U-19 takımının teknik direktörlüğünü yapan Mauro Bertoni, bu sezondan itibaren Andrea Pirlo’nun ekibinde Karagümrük’te çalışacak.

Yardımcı Antrenör Alparslan Erdem: Ülkemizde Galatasaray, Gençlerbirliği, Bucaspor, Başakşehir ve son olarak 3 sezondur formamızı terleten eski futbolcumuz Alparslan Erdem, bu sezon Andrea Pirlo’nun ekibinde Karagümrük’te yardımcı antrenör olarak çalışacak.