Kırşehir- Kırıkkale yolunun Akpınar ilçe girişinde dün sabah saatlerinde buzlanma ve sis nedeniyle kaza meydana geldi. Kazaya şehirlerarası yolcu otobüsü, 3 TIR ve 6 otomobil çarpışarak zincirleme kazaya neden oldu. Olay yerinden Sündüs Yamak ve oğlu Görkem Yamak hayatını kaybederken, 12 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Kazada hayatlarını kaybeden Sündüs Yamak ile oğlu Görkem Yamak'ın Trabzonlu olduğu öğrenildi.

YLkUTumhw0qug2Yboqg4Wg

Kazada yaralana vatandaşlar sağlık ekipleri tarafından çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastaneden tedavi altına alınan 61 yaşındaki Salih Üstündağ doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Kazanın ardından olayla ilgili inceleme başlatan ekipler, kazaya sebebiyet verdikleri gerekçesiyle TIR şoförü Mehmet Duman ile otomobil sürücüsü Salih Şahin'i gözaltına aldığı kaydedildi.

İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen TIR şoförü tutuklanırken, otomobil sürücüsünün ise gözaltına alındığı ifade edildi.

Kazada hayatlarını kaybeden Trabzonlu Sündüs Yamak ile oğlu Görkem Yamak'ın cenazeleri Beşikdüzü ilçesine gönderildi. Aynı aileden baba Şeref Yamak ile Görkem Yamak'ın ikiz kardeşi Gökhan Yamak'ın ise hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavileri sürüyor.

resized_a756f-7fe28b25sondakikakc4b1rc59fehirhaberleri