Spor Toto Süper Lig'de adım adım şampiyonluğa yürüyen Trabzonspor camiasında üzücü bir olay yaşandı. Ligin 25. haftasındaki Konyaspor maçına giden 45 yaşındaki Eyüp Yusuf, karşılaşmanın heyecanına dayanamayıp geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Eyüp Yusuf'un Trabzon'un Araklı ilçesi Erenler köyündeki baba ocağında da üzüntü devam ediyor. Baba Şaban Yusuf, Haberlobi'ye yaptığı açıklamada Trabzonspor Kulübü'nden futbolcu ve başkanlarının kendilerine destek çıktığını belirterek, tüm camiaya teşekkür etti.

Çocuklarına Trabzonspor sevgisini aşıladığını belirten baba Şaban Yusuf, "Trabzonspor sevgisi benden geliyor. Çok küçükken bile Trabzonspor'un hastasıydık. Benden sonra çocuklarım da Trabzonspor fanatiği oldu. Yıllar önce büyükannemin mısırını, dükkanlarda satıp ordan kazandığım parayla maça giderdik. Paramız bile yoktu. Çocuklarımın hiçbir kötü alışkanlıkları yoktur ancak maçları izlemeye bayılırlar. Eyüp, Trabzonspor için neler söylerdi neler... Sürekli maçtan konuşuyordu. Dükkanını emanet edip maçlara giderdi. Küçükkende altyapı takımlarında oynamıştı." dedi.

eyüp-yusuf-1000x700

ÜZÜLMEYEYİM DİYE OĞLUMUN VEFATINI BANA HEMEN SÖYLEMEDİLER
"Stadyumda vefat ettiğinde bana ilk başta söylemediler. Eyüp'ün kızının apandistinin patladığını, o yüzden hastaneye kaldırıldığını söylemişlerdi. 3-4 saat sonra bana gerçeği dediler. Ben üzülmeyeyim diye bana hemen diyemiyorlardı. Bu evlat acısı üzülsem elden ne gelir."

TRABZONSPOR CAMİASINDAN ALLAH RAZI OLSUN
Trabzonspor Kulübü'nden arandıklarını ve ziyaret edildiklerini belirten baba Şaban Yusuf şu sözlerle herkese teşekkürlerini iletti:

"Baş sağlığı dileyen herkesten Allah razı olsun. Konyaspor maçında golü atan Edin Visca ve onunla beraber adlarını hatırlayamadığım takım arkadaşları da buraya geldiler. Trabzonspor başkanı, asbaşkanı, teknik direktörü beni aradı. Tüm ülkeye acımızı duyurdular. Belki kelimelerimizi iyi ifade edemiyoruz, hepinize teşekkür ederim."

yusuf