Sauna uzun bir geçmişe sahiptir ve 2000 yılı aşkın bir süre önce Finlandiya'da ortaya çıktığına inanılmaktadır. Bugün bildiğimiz sauna, ısıtılmış kayalar ve dumanı dışarı atmak için bir baca ile ilk olarak 19. yüzyılın başlarında Finlandiya'da ortaya çıktı. Geleneksel olarak sauna, Finliler tarafından hem pratik hem de törensel amaçlar için kullanılıyordu, çünkü temizlik, şifa, doğum ve hatta iş yapmak amaçlıydı. Sauna geleneği ve kültürü bugün Fin toplumunda hala derin bir şekilde kök salmıştır ve dünyada kişi başına en fazla saunaya sahip olan Finlandiya'da 3 milyondan fazla sauna olduğu tahmin edilmektedir.

Saunalar genellikle ahşaptan yapılır. Küçük bir oda şeklinde yapılan saunalar, insan vücudunun iç ısısını yükselterek rahatlatmak ve terleme yoluyla yenilenme sağlamak için tasarlanmıştır. Ortam iç ısısını arttırmak için özel sauna sobaları kullanılır. Ayrıca nefes almayı kolaylaştırmak ve solunum sistemini rahatlatmak için mentollü sauna losyonları kullanılmaktadır.

Sauna banyoları insan sağlığı için şaşırtıcı ve olağanüstü faydaları kanıtlanmış keyif ve dinlenme alanlarıdır. Sauna ortamı kasların gevşemesini sağlar, kan dolaşımını hızlandırır, gözenekleri açar ve kilo vermeye yardımcı olur. Ter yoluyla zararlı maddeler vücuttan atılır. Ayrıca özellikle kış mevsiminin soğuk günlerinde saunada keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Sauna Nasıl Kullanılır?

Finlandiyalı bilim adamları, haftada bir kez saunada terlemenin Alzheimer hastalığının %65'ini önlediğini bulmuşlardır. Haftada 4 ila 6 kez sauna odasına giden kişilerde kalp krizi riski daha düşüktür. Ancak yüksek tansiyonu ve kalp rahatsızlığı olan kişiler saunada 15 dakikadan fazla kalmamalıdır. Mümkünse kişiler aç karnına saunaya girmemelidir. Sauna banyosu yapmak, kan dolaşımını uyararak vücudun sağlığını ve canlılığını artırır ve aerobik egzersize benzer şekilde kilo vermeye yardımcı olur. 

Saunada geçirilen zaman çok iyi eşleştirilmelidir. Sauna çok sıcak bir ortam olduğu için insan sağlığı açısından hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Sauna sıcaklığı 70-80 derece arasında olduğu zaman baş damarlarını genişletir.

Evinizde bir saunaya sahip olmak hem maddi, hem manevi ve sağlık açısından iyi bir yatırımdır. Evinize sauna yaptırmanın getirileri şunlardır:

Kolaylık: Saunayı istediğiniz zaman, evinizden ayrılmanıza gerek olmadan veya spor salonu veya spa üyeliği için ödeme yapmanıza gerek kalmadan kullanabilirsiniz.

Sağlığa Faydaları: Saunaların kas ağrısını azaltmak, kardiyovasküler sağlığı iyileştirmek ve stresi azaltmak da dahil olmak üzere çok sayıda sağlık yararına sahip olduğu bilinmektedir.

Gevşeme: Saunalar, uzun bir günün ardından rahatlamak ve gevşemek için harika bir yoldur ve kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Çok Yönlülük: Saunalar çok çeşitli boyut ve tarzlarda yapılabilir, böylece alanınıza ve estetik tercihlerinize uyan bir sauna seçebilirsiniz.

Artan Mülk Değeri: Mülkünüzü satmaya karar verirseniz, evinizde sauna olması da değerli bir katkı olabilir.

Ev Tipi Sauna Yapımı

Saunalar istenildiği takdirde evde yapılabilecek sistemlerdir. Eviniz için bir sauna yapımı hakkında hayaliniz varsa Pekcan uzman kadrosuna ulaşarak, tasarımından kurulumuna kadar kendi isteğinize göre hazırlanmış saunaya sahip olabilirsiniz. Saunaların yapım aşamaları aşağıdaki gibidir.

Projelendirme: Evinizdeki alanlar incelenir ve uygunluğuna göre seçilir. Ardından istediğiniz tarz belirlenir.

Uygulama: Sauna Yapımı konusunda profesyonel kadromuz istenilen saunanın yapımına başlar. İnşaat süreci sauna yapımına uygun malzeme kalitesi ile en hızlı şekilde gerçekleştirilir.

Montaj: Sauna iskeleti tamamlandıktan sonra seçtiğiniz ahşap ve diğer elemanların montajı yapılır. Bu işlem dekorasyon kısmını da kapsayabilir.

Bakım: Ekibimiz ayrıca düzenli bir bakım hizmeti ile size destek olacaktır. Saunanızın bakımını kendiniz yapabilir veya size yardım etmemize izin verebilirsiniz.

Pekcan Grup, 30 yıla yaklaşan olarak tecrübesi ve her zaman müşteri memnuniyeti odaklı kalite anlayışı ile binlerce sauna projesini başarıyla anahtar teslim etmiş, teslim yaptığı projelerin garanti ve bakım hizmetlerini de sağlayabilecek teknik kadroya sahiptir. Eviniz veya işletmeniz için havuz, sauna yapımı, spa & wellness projelendirmesi konularında bilgi ve destek almak 0 232 238 43 33 nolu telefon numaramızı arayabilir veya www.pekcan.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.