Haberlobi - Spor Servisi // Bir dönem Trabzonspor'da da forma giyen eski futbolcu Ersen Martin'den kötü haber geldi.

A Spor editörü Koray Baloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 42 yaşındaki eski futbolcunun kalp krizi geçirdiğini ve hayati tehlikesi bulunduğunu açıkladı.

Baloğlu, "Eski futbolcu Ersen Martin kalp krizi geçirdi ve ayrıca aort damarında yırtık tespit edildi. Şu anda Siyami Ersek Kalp Hastanesinde acil ameliyata alındı. Hayati tehlikesi bulunuyor." ifadelerini kullandı.

ersen-martin-recrativo-huelva-1000x700

ERSEN MARTİN KİMDİR?
23 Mayıs 1979'da Almanya'nın Marktredwitz bölgesinde dünyaya gelen Ersen Martin, Türk futbolunun sembol isimlerinden biridir.

1998 yılında Nürnberg altyapısından A takıma yükselen başarılı forvet oyuncusu, fiziği ile yaşıtlarından hızlıca sıyrılmıştır. 1999 yılında ise Beşiktaş'a transfer olarak Türkiye macerasını başlatmıştır. 2001 yılında Siirt Jetpa'ya kiralık olarak giden Martin, daha sonra bedelsiz olarak Göztepe'ye oradan da yine bedelsiz olarak Denizlispor'a transfer olmuştur.

Yeşil-Siyahlı forma ile 100 maça çıkıp 36 gol kaydeden pivot santrafor, yeniden büyük takımların dikkatini çekmeyi başarmış ve 2005 yılında Ankaraspor'a bir sezon sonra ise Trabzonspor'a katıldı.

Bordo-Mavili forma ile Avrupa'da ve Türkiye'de toplamda 41 maça çıkan oyuncu 41 karşılaşmada 15 gol 1 asistlik skora katkı ile dikkat çekti. Fazla forma şansı bulamadığı dönemde İspanya'nın Recreativo Huelva takımının ilgisini hisseden oyuncu, (bonservis krizi yaşanmıştı) 2007-08 sezonunun devre arasında bu takıma transfer olmuştur.

Huelva'daki 27 maçlık performansı yeterli bulunmayan oyuncuya Türkiye'den Sivasspor talip oldu ve 2009 yılında yeniden Süper Lig'e dönüş yaptı. Ersen Martin daha sonra Manisaspor, Kasımpaşa, Gençlerbirliği ve son olarak Eyüpspor forması ile futbola veda etti.

Kariyerinin en zirve dönemlerini Trabzonspor ve Denizlispor'da geçiren eski futbolcu üç kez A Milli Takım formasını terletti.

ersen-martin-1000x700