Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, teknik direktör Francesco Farioli ile yollarını ayırma kararı aldı. İtalyan teknik adam, oyuncularıyla Galatasaray ile oynadıkları hazırlık maçının ardından vedalaştı.

KARİYERİNE KARAGÜMRÜK'TE BAŞLAMIŞTI

İtalyan futbol adamının depremzedelere destek amacıyla Galatasaray ile oynanan hazırlık maçı sonrası oyuncularına veda ettiği öğrenildi. Ağustos 2020'de Alanyaspor'da Çağdaş Atan'ın yardımcısı olarak Türkiye kariyerine başlayan 33 yaşındaki teknik direktör, Fatih Karagümrük'te teknik direktör olarak görev almasının ardından Akdeniz ekibine dönmüştü.

Francesco Farioli yönetimindeki Alanyaspor, bu sezon ligde 22 maçta 6 galibiyet, 7 beraberlik, 9 mağlubiyet aldı. Akdeniz ekibi, 25 puanla 11. sırada yer alıyor.

1.55 PUAN ORTALAMASI

Aralık 2021'de Bülent Korkmaz'ın yerine göreve başlayan Farioli, Alanyaspor'da 47 maça çıktı ve 21 galibiyet, 10 beraberlik, 16 mağlubiyet alarak 1.55 puan ortalaması yakaladı.

RESMİ OLARAK AÇIKLANACAK!

Francesco Farioli'nin Alanyaspor ile yollarının ayrıldığı bugün resmi olarak açıklanacak. Genç İtalyan teknik adamın kariyerine Avrupa'da devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sezon sonuna kadar dinlenmeyi düşünen Farioli gelecek sezon için hazırlıklarına başlayacak.

ERSUN YANAL DÖNEMİ!

Son olarak Antalyaspor'u çalıştıran Ersun Yanal Alanyaspor'un gündemine gelen ilk isim oldu. Güney ekibi tecrübeli hocayla prensip anlaşmasına vardı. Antalya'da bulunan Ersun Yanal'ın bugün Başkan Hasan Çavuşoğlu ile görüşerek resmi imzayı atması bekleniyor.