Trabzonspor'un eski futbolcusu ve Fanatik yazarı Erman Özgür, Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında oynanılan Kopenhag-Trabzonspor maçını yorumladı.

Özgür, 'Umutsuz değiliz, eleyebiliriz' başlıklı yazısında Trabzonspor'un turu geçebileceğini belirtti.

İşte o yazı:

Daha maçın ilk dakikalarında Trabzonspor’un topla ilişkisi daha iyi bir takım olduğu belli oldu. Fakat bu durumu avantaja çevirmek için yapılması gereken çabuk ve risksiz pas trafiğinde yaşanan ilk hatada golü yedik. Golün etkisi işin savunma kısmında oldukça disiplinli oynayan ve taraftar gücü ile motivasyonu daha da yükselen Kopenhag’a risk almadan bekleyerek oynama şansını getirdi. Trabzonspor daha fazla topla oynamasına rağmen oyunu dikine oynamakta ve topu rakip sahaya taşımakta çok zorlandı. Özellikle Vişça’dan sonra çok vasat kalan Kouassi ve Trezequet yakaladıkları fırsatlarda da ağır kalınca Trabzonspor’un gol şansı duran toplara kaldı. 

Bartra kalitesini gösterdi
Fakat ne akan oyunda ne de duran toplarda Trabzonspor’un herşeyden önce kazanma arzusu ilk yarı özelinde Kopenhag’tan iyi olmayınca soyunma odasına mağlup gittik. İkinci yarının başında ise en önemli avantajımız olabilecek duran toptan golü yiyip işi daha da zora soktuk. Yine de skorun da etkisiyle ilk yarıya nazaran daha fazla adamla Kopenhag sahasına gittik. Djaniny hamlesi az da olsa etkili oldu. Altın gibi kıymetli bir pozisyonda Abdülkadir Ömür rahat topu içeri atabilse yine maçın ve turun hikayesini değiştirebilirdik ama olmadı. Yeni transferler Bartra ve Bardhi hamleleri geldi. Özellikle Bartra’nın soğukkanlı ve top tekniği ile katkı yapacağı yarım saatte bile hissedildi. Dakikalar azaldıkça azalan umutlar ve üzerimize çöken kara bulutları ise maçın başından beri durgun Bakasetas dağıttı. 

Kolay değil ama...
79’da denediği şut savunmaya çarparak gol olunca en azından tur için umutlu olabileceğimiz skoru yakaladık. Elbette kolay değil ama sabır, coşku, disiplin, istemek gibi ayrıntıları doğru şekilde yaşayabilirsek Kopenhag, Trabzonspor’un bu skora rağmen eleyemeyeceği bir takım değil.