Seçildiğin günden bugüne bir dediği bir dediğini tutmayan, verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmeyen, ‘değişim’ diyerek gelip hiçbir değişime imza atmayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut  Çelebi, yine kendiyle ters düştü.

Seçim öncesi dönemin başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu yerden yere vurduğu Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölye projesine şimdi kendi sahip çıkıp çağrıda bulundu.

“TTSO çikolata üretmez ne işi olur çikolatayla falan”  diyerek dalga geçtiği ve Suat Hacısalihoğlu’nu eleştirdiği proje şehir markasına dönüştü ve yeni istihdam alanları yarattı. 

TTSO basın bürosu projeyle alakalı şu haberi geçti: 

Erkut Çelebi
“Çikolata üretimini öğrenmek isteyen her girişimciye kapımız açık”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da butik çikolata üretimi yapan girişimci sayısını artırmaya gayret ettiklerini belirterek, “Trabzon’u çikolata üretim merkezi yapmak için çalışıyoruz. Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyemiz, bu konuda girişimci olmak isteyen başta öğrenciler olmak üzere herkese açık” dedi.

SÜRMENE’DEN ÖĞRENCİLER WORKSHOPA KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında; İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ile Trabzon Ortahisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde oluşturulan Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyesi, eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Sürmene Cevher Özden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek – İçecek Alanı 12. sınıf öğrencileri, Pasta Yapım Teknikleri dersi kapsamında Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyesindeki workshopa katıldı. Öğrenciler, Alan Şefi Nezihe Sönmez ve Hisariçi personeli tarafından çikolata yapımı konusunda bilgilendirildi ve kendi çikolatalarını yaptı.

“TRABZON ÖNEMLİ BİR ÇİKOLATA MERKEZİ OLACAK”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, çikolatanın en önemli hammaddesi olan fındığın yetiştiği coğrafyada çikolata üretiminin ve markalarının da mutlaka artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu anlamda kurulan Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız şehrimizde çikolata üretimi yapan girişimci sayısını artırmak, mevcut girişimcilerimize destek olmak. Çikolata üretimini öğrenmek isteyen, başta öğrenciler olmak üzere tüm girişimcilere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Okullarımız workshoplar için atölyemize geliyor. Bir öğrencimiz bile çikolata üretimi konusunda girişimci olursa bu bize gurur verir. Önümüzdeki günlerde halka açık workshoplar düzenlemeyi de planlıyoruz” ifadesini kullandı.

TARİHLE TRABZON MARKASI BULUŞMASI 

Trabzon'da polis memuru başından vurulmuş halde bulundu Trabzon'da polis memuru başından vurulmuş halde bulundu

O dönem Suat Hacısalihoğlu bu projeyi şöyle anlatmıştı: “
Burada esas amacımız
Bir marka yaratmaktı bunu yarattık ‘Hisariçi’ adını neden koyduk? 
Gelecekte Ortahisar -  Yukarıhisar ve Aşağı Hisar tam bir tarihi merkez olacak ve hatta UNESCO’ya aday..
Bu tarihi bölgeyi ve burayı Avrupa’da olduğu gibi markası ile dünya standartlarında kaliteli çikolata üretmek.
Diğer taraftan gençlerimize çikolata üretmeyi öğretmek ve olabildiğince fazla üretim yapmak.
Ve bunun şehir dışı ve yurtdışına satışını planladık.
Gençlerimize iş öğreterek girişimci yapmak ve ayrıca üretim belli bir noktaya gelince herşey çikolata görünümünde geniş bir çikolata alanı yaratmak..
Proje tamamlandığında Gülcemalde gibi bir alana yerleştirilecek. 
Trabzon’u artık fındığı ile birlikte çikolata şehri olarak da anımsanacak”