Haberlobi - Haber Servisi // Bu Ramazan Bayramı'nda Karadeniz turuna çıkan Ekrem İmamoğlu'nun, yanında getirdiği gazeteciler arasında Nagehan Alçı'nın yer alması tepki çekmişti.

Muhalefet kesiminde bu davranış büyük rahatsızlığa neden olurken, ünlü isimler de duruma tepki gösterdi. Fazıl Say, Atilla Taş, Levent Üzümcü, Şahan Gökbakar gibi isimler, sosyal medya paylaşımları ile İmamoğlu'na tepkilerini dile getirdi.

İmamoğlu'nun 'vız gelir, tırıs gider' sözü gündem oldu

Bu durumun ardından katıldığı bir programda açıklamalar yapan Ekrem İmamoğlu, 'vız gelir, tırs gider' sözleri ile yeniden gündeme oturdu.

İBB Başkanı programdaki açıklaması şöyle:
"Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Benimle aynı düşündüğünü aynı şeylere inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunların içerisinde farkında olup yapanlar da olabilir ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider." diyen Ekrem İmamoğlu, parmak sallayarak "Bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum."

Bu tepkiler devam ederken İBB Sözcüsü Murat Ongun da, tartışmaların 200-300 kişi arasında devam ettiğini bunları önemsemediklerini belirtti.

Bu açıklamaların ardından siyaset arenası daha da alevlendi.

Ekrem İmamoğlu özür diledi
Ekrem İmamoğlu bugün yazlık fide dağıtımı için düzenlenen törende yaptığı açıklama ile 'vız gelir, tırıs gider's sözleri sebebiyle özür diledi.

İmamoğlu, "Ben çifti çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu yakıştırmaları yapan arkadaşlardan sadece dün bir konuşmada yaptığım vız gelir tırıs gelir lafından ötürü özür diliyorum" ifadelerini kullandı.