Haberlobi - Haber Servisi // İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de yayınlanan 'Çalar Saat' programına konuk oldu.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların 'siz, biz' kelimelerini kullandığını belirterek, "Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına bakın; ayrıştırıcı. 'Siz, biz' ne demek. Ben bu kentin iki kere ciddi oy farkıyla kazanmış belediye başkanıyım. Cumhurbaşkanı; "İstanbul'u kaybedersek, Türkiye'yi kaybederiz" demişti. Kaybetti mi, ona sorun. Ben Cumhurbaşkanı'na çok saygı duyuyorum." dedi.

İBB'ye ait yolların aşırı kar yağışı sürecinde ekiplerle açılmasını sağlamaya çalıştıklarını belirten İmamoğlu, "Günler öncesinden yaklaşık 600 kişilik ekiple toplantılar yaptık. Kar yağışı sürecinde de AKOM'daydık. Tabi ki bizler de insanız. Hatalarımız olabilir. Zaten bir insan 3-4 saat yolda kalması bir mağduriyettir. Ben 2004'te böyle bir durumda kalmıştım." dedi.

İngiliz Büyükelçisi ile buluştuklarını günü anlatan İmamoğlu, "O günde AKOM'daydık. 25-26 gün öncesinden büyükelçi ile o restaurantta rezervasyonumuz vardı. Biz de gitmekte mahsur görmedik. Gittiğimizde açık bir alanda oturduk. İki aile daha vardı, onlarla fotoğraf çekildik. Ama masa altınan 'korsan' şekilde fotoğraf çekenlerin nasıl bir siyasi bağlantıları olduğunu biliyorum. Daha sonra tekrar AKOM'a döndük. Eşimi ayrı bir araçla eve gönderdim. Ben o görüntülerin mobese de yayınlanması ile ilgili gerekli yerlere başvurumu yaptım." dedi.