CHP Trabzon İl Başkanlığı'nın düzenlediği program doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası, Trabzon'da esnaf ve oda ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnafın sorunlarını dinleyip, çözüm önerileri tartışıldı.

Bugün CHP'nin ekonomi heyeti Ortahisar İlçesi'nde esnaf ziyareti ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti gerçekleştirdi. Maçka'da esnaf ile buluşan heyet, Sürmene'de Çamburnu Tershanesi'ni ziyaretini ve Arsin'de Organize Sanayi ve Oyman Makine ziyaretini gerçekleştirdi.

Heyette Genel Başkan Yardımcı Faik Öztrak, milletvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi, Çetin Osman Budak, Gökhan Zeybek, Turan Aydoğdu, Ahmet Kaya, Özgür Karabat, Rahmi Aşkın Türeli, Aykut Erdoğdu, Mehmet Güzelmansur, Barış Karadeniz, Bedri Serter, Orhan Sarıbal ve İlhami Özcan Aygün yer aldı.

CHP'nin ekonomi masası heyeti akşam saatlerinde Trabzon'dan ayrıldılar. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Trabzon'da iş dünyası ile buluşmaları konusunda, "Çok verimli toplantılar geçirdik. Sektörde 40 kadar temsilciyi dinledik. Bütün hepsini ağırlamamız mümkün değildi ama sektörel temsilcileri ağırladık. Sorunları ve çözüm önerilerini dinledik. Bu çalışma 81 ilimizde de yapılacak. Böylece hazırladığımız ekonomi paketi iktidarımız döneminde ülkemizi ayağa kaldıracaktır." ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, ayrıca sektör temsilcilerinin çoğunun Trabzon Limanı'nın daha aktif çalışmasını istediği bu yönde isteklerini dile getirdiklerini belirterek, "Trabzon Limanı şehrin can damarıdır. Bu nedenle sektör temsilcilerimiz limanın nasıl daha aktif çalışması gerekir şeklinde fikirlerini ortaya koydular. Şikayetlerini dile getirdiler. Karadeniz'e kıyısı olan limanlarla kıyaslamalar yaptılar." ifadelerini kullandı.

Turizm ve fındık sektörlerinin sorunlarının da konuşulduğunu ifade eden CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, "İhracatçılarımız çok dertliler. Büyük sorunlar yaşıyorlar. Türk Lirası'nın değer kaybetmesi; bunlara bağlı olarak dövizin artması ve hammaddenin yurtdışından gelmesi ile fiyatların artması, gelinen ekonomik buhranın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalioğlu, toplantıya bazı sektör temsilcilerinin mazeret bildirerek katılmadığını da belirtti.