Akbank'ın neredeyse iki gün süren sistem sorunu sebebiyle birçok müşteri ATM'den para çekme, şube işlemi, mobil bankacılıkk gibi birçok işlemi yapmadı. Müşterilerin yoğun tepkileri sosyal medya üzerinden takip edilirken; bankanın hacklenmiş olabileceği iddiaları konuşulmuştu.

Akbank ana bilgisayarın arızası sebebiyle kesintilerin yaşandığını belirtirken dün saat 16:00 civarlarından bankadan yapılan açıklamada, kesintilerin kademleri olarak kalkacağını açıklamıştı.

Akbank son yaptığı açıklamalarda sorunun düzelmeye başladığını ve müşterilerinin 8-9 Temmuz 2021 09:00 -19:00 saatleri arasında kesintisiz hizmet vereceğini açıkladı.

AKBANK'IN GÜNDEMLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

07.07.2021 22:01'de bankadan yapılan açıklamada, "ATM'lerimizin ve kartlı işlemlerin devreye girmesinin ardından Müşteri İletişim Merkezimiz de hizmet vermeye başladı. Konuyla ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadeleri kullanılmıştı.

08.07.2021 01:43'de yapılan açıklamada Akbank şu ifadeleri kullandı: "ATM'lerimiz hizmet vermeye devam ediyor. Kartlı işlemlerinizi, tüm ATM'lerimizden ve üye işyerlerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca 06.07.2021 - 12.07.2021 tarihleri arasında tüm diğer banka ATM'lerinden Akbank Kart'ınızla yapacağınız para çekme ve yatırma, kredi kartı borç ödeme ve görüntüleme işlemlerinden ücret alınmayacak, alınan ücretler ise iade edilecektir. Diğer kanallarımız kullanıma açıldıkça konuyla ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Bankadan yapılan son açıklamalarda, "Akbank İnternet ve Akbank Mobil'in de devreye girmesi ile birlikte tüm kanallarımız hizmete açıldı. Kanallarımızı titizlikle yakından izlemeye devam ediyoruz. Mağduriyet yaşayan müşterilerimizden ve paydaşlarımızdan bir kez daha özür dileriz. Müşterilerimiz mağduriyetlerinin giderilmesi için aldığımız önlemlere Akbank.com'dan ulaşabilirler." ifadeleri kullanıldı.

Bu sabah saatlerinde yapılan açıklamada, "Şubelerimiz, 8-9 Temmuz 2021 tarihlerinde müşterilerimize öğle saatleri de dahil olmak üzere 09.00-19.00 arasında kesintisiz hizmet verecektir." ifadeleri kullanıldı.