Bugün itibari ile görevinden affını isteyen ev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Milli Eğitim Bakanı olarak yeni görevine atanan Mahmut Özer'in kim olduğu merak edildi. Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kimdir, hangi eğitimleri almıştır, hangi görevlerde bulunmuştur? İşte detaylar...

MAHMUT ÖZER KİMDİR?

5 Mayıs 1970 tarihinde Tokat'ta dünyaya gelen Mahmut Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 1992 yılında Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

1992-94 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Dalaman Havalimanı'nda Eletronik Mühendisi olarak görev yapan Özer, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans ve Doktorası'nı tamamlamıştır. 1994-2002 yılları arasında ise Gazi Osmanpaşa Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğünü 7 yıl boyunca sürdüren Mahmut Özer, bir yıl boyunca da Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yapmıştır. Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü Genel Kurul Üyeliği görevlerini de yürüten Mahmut Özer, 2017 yılında ÖSYM Başkanlığı görevine atanmıştır.

İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite ve Güvence Ajansları Birliği Başkanı olan Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcığı görevine atanmıştır.

Son olarak görevinden affını isteyen Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanı olarak atandı.