Boğaziçi Üniversitesi'nde bugün rektör Melih Bulu görevden alınmıştı. Rektörlük görevi için vekaleten yardımcısı Profesör Doktor Mehmet Naci İnci atandı.

2 Ağustos tarihine kadar rektörlük adaylığı için başvurular sürecek. Yeni bir rektör atanıncaya kadar göreve Prof. Dr. Mehmet Naci İnci devam edecek.

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rektör Melih Bulu görevinden alınmıştı. Herkes Meli Bulu'nun yerine geçen Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'yi merak ediyor. Peki Prof. Dr. Mehmet İnci kimdir, nerelidir, hangi görevlerde bulunmuştur? İşte detaylar...

MEHMET NACİ İNCİ KİMDİR?

Mehmet Naci İnci, 1987 yılında Marmara Üniversitesi, Fizik dalında lisans derecesi, 1993 yılında İngiltere'de Heriot-Watt Üniversitesi'nde fiber optik sensörler alanında doktora derecesini almıştır.

1993-94 yılları arasında fiber optik iletişim sistemleri üzerine doktorasını yaptıktan sonra araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde yardımcı doçent, 1996 yılında ise doçentlik yapmıştır. 1999 yılına kadar aynı görevde çalışan İnci, 99-2005 yılları arasında Sabancı Üniversitesi'nde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Üniversitenin temel ve araştırma labaratuvarları ile diğer lisans ve lisansüstü programlarının kurulmasında görev almıştır. Üniversite ile sanayi arasında güçlü ilişkiler kuran İnci, ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri için iki uluslararası patent almıştır.

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Profesörü olarak çalışmaya başladı. 2014-18 döneminde bölüm başkanlığı da yapan İnci, 2002'de Almanya'da Stuttgart Üniversitesi, 1998-99 yıllarında Japonya'da Gunma Üniversitesi, 1998'de Norveç'te Norveç Teknik Üniversitesi ve 1997 yılında İngiltere'de Heriot-Watt Üniversitesi'nde konuk profesör olarak bulundu.