HEDEFİNİ BU İŞİ İYİ YÖNETMEK

Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun açıklamalarında öne çıkanlar şunlar: “Hedefimiz tabii ki ligde kalmak. Gelirimiz ve giderimizi dengeleyip fazla abartmadan gelirlerimize göre bu ligde kalmak ve bu işi yönetmektir”

BİZ TRANSFERİ ABARTANLARA KARŞIYIZ

“Türkiye’nin 4 büyük takımıyla ilişkilerimiz çok iyi. Biz doğru işler yapmak için mücadele ediyoruz. Lakin şunu söylemek isterim dört büyük kulübün transfer politikasına karşıyız. Benimsemiyorum. Türkiye’de bu işi kim abartıyorsa kim anormal masraflar yapıyorsa, anormal ödemeler yapıyorsa biz buna karşıyız!”

DÜNYADA FUTBOLCUDAN BAŞKA ÇOK YOK!

“Dünyada futbolcudan çok bir şey yok! Özellikle Türkiye’de.. Arayan mevlâsını da bulur belasını da bulur. Çok yetenekli Türkler var çok yetenekli yabancılar var. Doğru insanlarla bir şeyler yapmaları lazım. Yapmak lazım!
Yoksa herkes her şeyi bir anda becerecek diye bir şey yok. Bu işler parayla olmaz bu iş biraz tecrübeyle biraz da kendi kendini yönetmeyle olur. Yoksa bu işin sonu yok ki şampiyon olsan ne olur olmasan ne olur?”

FUTBOLCU İHRAÇ EDECEĞİZ

“İstanbulspor’u futbolcu yetiştiren futbolcu ihraç eden bir duruma getiriceğiz. 
Biz şu anda bu seneyi 100 milyon TL ile yaklaşık 5 milyon Euro ile kapatmak üzereyiz. 1 - 2 tane sporcu satarsak zaten o parayı alırız diye düşünüyorum”

ERTUĞRUL DOĞAN’I 25 YILDIR TANIRIM

Ertuğrul Doğan’ı (Trabzonspor Başkanı) ben 25 senedir tanıyorum. Trabzonspor’da futbolcu olan dayılarını da çok iyi tanıyorum. Güngör abi, Sebahattin abi… Sebahattin abi zaten ailemizin doktorlarından bir tanesidir. Büyüklerimizin de tanıdığı saygı duyduğu bir abimiz. Ertuğrul Doğan bizim kardeşimiz başarılı olmasını çok istiyoruz. Bizim de katkı sağlayabileceğimiz durumlar olursa zaten her zaman yanında olduğumuzu dile getiriyoruz. Biz zaten Trabzonspor taraftarıyız. İstanbulspor’un sahibiyiz.”

TRABZONSPOR MAÇINDA GELİRLER SİZİN DEDİM

“Ama bunu derken tabiki taraftarlık başka birşey futbol başka bir şey! Ben Trabzonspor maçından önce oyuncularıma ‘ maçı kazanın tüm gelir sizin’ dedim. Prim hepsi için veriyorum. Diğer büyük kulüpler için de .. Önemli maçlarda! “

“Tesislerimizin olduğu yer bizim. Yaklaşık 60 dönüm arazimiz var orada. 2 adet çim sahamız mevcut. 2 tane uluslararası suni çim yapmayı düşünüyoruz. Hazırlıklarını yapıyoruz. Bütün alt yapıları oraya taşıyacağız” 

ist-1546510520

TARAFTARA MESAJ VERDİ 

“Burdan İstanbulspor taraftarlarına şunu söylemek isterim: Takımlarına sahip çıksınlar! İstanbul’un adını taşıyan tek takım ve dünya markası olan bir kulüpleri var. İstanbul spor sosyal anlamda ve sportif anlamda büyük projeler hazırlıyor ve hayata geçirecektir. Biz uçuk kaçık paralarla transfer yapmak yerine yetenekli, hırslı, çalışkan oyuncularla başarılı olunacağını göstereceğiz.”