NBC'nin haberine göre patateslerin Washington eyaletinde uzaydan görülebilecek kadar geniş alanlarda yetiştirildiği belirtildi. Bloomberg’in tahminlerine göre 144 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin dördüncü insanı olan Bill Gates Amerika'da 18 eyalette toplam 269 bin dönümlük tarım arazisine sahip.

Dünyanın en büyük fast-food zinciri McDonald's, kızartma için kullanılan patateslerin, Bill Gates'in sahip olduğu ve uzaydan görülebilecek kadar geniş arazilerden elde edildiği belirtiliyor. Gates'in açıklamaları nedeniyle hakkında oluşan kanaat, tarımsal üretimini de şüpheli hale getiriyor.

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, Gates ve boşanma aşamasında olan eşi Melinda Gates, on yıldan kısa bir süre içinde ABD'nin 18 eyaletinde yaklaşık 109 bin hektar (Kabaca Hong Kong büyüklüğünde) tarım arazisini sessizce satın aldı. Gates'ın Washington eyaletinde yaklaşık 5.700 hektarlık bir alana yayılmış endüstriyel çiftliğinde yetiştirilen patateslerin, fast-food devi McDonald's satıldığı belirtildi. Raporlara göre, '100 Circles Farm' olarak adlandırılan mülk, çift tarafından 2018'de 171 milyon dolara satın alındı.

Gates'in sahibi olduğu tarım arazilerinde yetiştirilen diğer ürünler arasında soya fasulyesi, mısır, pamuk, soğan, havuç ve pirinç bulunuyor.