Siyonist İsrail'in Gazze'ye 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılara karşılık olarak  Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarının öncülüğünde başlatılan Kudüs'ün Kılıcı Operasyonu'nda Siyonist İsrail'e karşı büyük bir mücadele verilmişti. Hamas'ın saldırıları karşısında Demir Kubbe savunma sistemi çökmüş, işgalci Yahudiler ise kaçacak delik aramıştı. 

SALDIRILARIN DEVAMI GELECEK

Katar merkezli el-Cezire televizyonunda yayımlanan "Ma Hafiye A’zam" isimli programa konuk olan Kassam Tugaylarının Başkomutan Yardımcısı Mervan İsa, Kudüs Kılıcı Operasyonu'nun bir dönüm noktası olduğunu ve devamının da geleceğini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre İsa, “Direniş güçlerimizin, hem düşmanları ve dostlarımızı şaşkına çevireceğini, Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun bir dönüm noktası olduğunu ve devamının da geleceğini bir kez daha ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"ESİRLER ELİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR"

Kassam Tugayları’nın önde gelen komutanlarından olan İsa, işgal ordusuna karşı ortaya koydukları başarılar ile muhtemel esir takası konusunda ellerini daha da güçlendirdiklerini söyledi. Kassam komutanı, Siyonist asker Gilad Şalit'in esir alma süreci ve işgal zindanlarındaki yüzlerce Filistinlinin özgürlüğüne kavuşmasına vesile olan Özgürlerin Vefası müzakerelerinin ayrıntılarını açıkladı.

Açıklamalarında İsa, “Şalit'in esir alınmasının hemen akabinde bazı taraflar, askerin serbest bırakılması karşılığında ablukanın kaldırılması için aracı olurken bazıları ise bizlere İsrail istihbaratıyla baş edilemeyeceğini söylemişti.” dedi.

 “Ancak bizler her şeye hazırdık. Uzun zaman Şalit'i sakladık.” diyen İsa, esirler dosyasının, gelecekteki sürprizlerin işaret fişeği olacağını vurguladı.  

Filistin direnişi 18 Ekim 2011’de Mısır’ın arabuluculuğuyla gerçekleştirilen esir takası anlaşmasına Özgürlerin Vefası adını verdi. Anlaşma uyarınca işgal rejimi esir işgal askeri Gilad Şalit’e karşılık binden fazla esiri serbest bıraktı.

Takasın gerçekleşmesinin ardından İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hazım Kasım, Özgürlerin Vefası adlı esir takası anlaşmasının, Filistin halkı ve direnişi ile İzzeddin El-Kassam Tugayları için büyük bir başarı olduğunu söylemişti.