AK Parti iktidarı boyunca Trabzon geçmiş 100 yılından daha fazla hizmet aldı ve gelişme katetti. AK Parti’nin Trabzon’a yatırımlarını İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu sıraladı….

ZİGANA TÜNELİ HİZMETE AÇILIYOR

AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kurulduğu günden bu güne kadar millete hizmet etme gayesiyle yola çıktığını ve bu yolda sayısız yatırım ve projelere imza attıklarını dile getiren Başkan Mumcu, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan Yeni Zigana Tüneli çift tüp olarak 2x14,5 kilometre uzunluğu ile Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise 3. En uzun tüneli olacak. Sürücülerin korkulu rüyası olan Zigana Geçidi'nin keskin virajları ve rampaları Yeni Zigana Tüneli ile ortadan kalkmış olacak. Zamandan 40 milyon TL, akaryakıttan 99 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 139 milyon TL tasarruf edilmesi hedeflenen dev proje Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayan önemli geçitlerden 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda bulunan Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun dördüncü çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli’ni tahtından indirecek. 14,5 kilometre uzunluğu ile Zigana Tüneli, toplam uzunluğu 14.3 kilometre olan Ovit Tüneli'nin yerine Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun karayolu tüneli olma unvanını alacak” dedi. 

sezgin mumcu -1

TRABZON’U KUCAKLAYACAK BİR PROJE

1 Mayıs Pazartesi günü Akçaabat Mersin’de görkemli bir törenle temeli atılan Güney Çevre Yolu, Akçaabat'a gelmeden Mersin'den başlayıp Trabzon'u güneyden çepeçevre sararak, Arsin'den Sahil Yolu'na bağlantısı olan devasa bir proje. Ardı arkası kesilmeyen dev projelerin birini açıp bir diğerinin temelini attıklarını belirten Başkan Mumcu, “Biz AK Parti olarak eser ve hizmet siyaseti güden, yalan ve iftiradan Allah’a sığınan bir partinin mensuplarıyız. Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde hayal edilemeyen birçok işe imzamızı attık. Kazanan milletimiz, ülkemiz oldu. Trabzon, güçlü, büyük Türkiye yolunda 2053 planlarından ve 2071 vizyonlarında hak ettiği yatırımlardan daha fazlasını alacak, almaya da devam edecek. Trabzonumuzun şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak ve şehrimizi kucaklayacak olan Güney Çevre Yolu’nu en hızlı şekilde bitirerek milletimizin hizmetine sunacağız inşallah. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Hemşehrilerimiz hak ettiği projeleri ve eserleri sunacak tek aday Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tek parti AK Parti’dir” ifadelerini kullandı. 

İLK EVİM İLK İŞYERİM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ Başkanlığı tarafından 250 bin konutluk dev bir proje olan İlk Evim İlk İşyerim projesi hakkında konuşan İl Başkanı, “Trabzon'da 2 bin 550'ye yakın konut, 500 altyapılı arsa ve 250'ye yakın iş yerinin yapılacağı İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında 250 bin adet konut ülkemize hayırlı olsun. Bu hakikaten çok büyük bir proje, büyük bir vizyondur ve bu vizyonun arkasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Kendisine Trabzon’dan şahsım ve milletim adına teşekkürlerimizi, şükranlarımızı arz ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyon projelerinden biri ve Cumhuriyetin 100. yılına hakikaten damga vuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ Başkanlığımızın çok kıymetli bir çalışması” değindi. 

BAKANLIKLARIMIZ TARAFINDAN ŞEHRİMİZE YAPILAN YATIRIMLAR

AK Parti iktidarında Bakanlıklar tarafından Trabzon’a yapılan yatırım tutarlarını sıralayan Mumcu, “Adalet Bakanlığımız tarafından 439 milyon 105 bin liralık, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığımız tarafından 3 milyar 903 milyon liralık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından 4 milyar 132 milyon liralık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından 21 milyar 800 milyon liralık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız tarafından 2 milyar 804 milyon liralık, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 11 milyar 111 milyon liralık, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından 438 milyon liralık, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 880 milyon liralık, Sağlık Bakanlığımız tarafından 4 milyar 96 milyon liralık, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından 1 milyar 938 milyon liralık, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından 9 milyar 55 milyon liralık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından 29 milyar 344 milyon liralık yatırımla Trabzon 2002’den bu yana hayal bile edilemeyecek bir büyüme göstermiş ve ülkemizin gözde merkezlerinden bir konum haline gelmiştir. Bu kazanımların ve yatırımların tamamı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir. Trabzonumuza, ülkemize ve milletimize bu kazanımları fazlasıyla devam ettirmek için tek adres yine AK Parti’dir” ifadelerini yer verdi. 

İKTİDARIMIZDA TRABZON KAZANDI, KAZANIYOR, KAZANACAK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon Meydan Parkı’nda gerçekleşecek mitingine davet eden Mumcu, “Türkiye’nin T’si, Karadeniz’in incisi Trabzonumuz Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini hiçbir zaman esirgememiş her an arkasında olmuştur. Bu sebepledir ki Cumhurbaşkanımız’da Trabzon’a karşı ayrı bir hassasiyeti mevcuttur. Aynı hassasiyetle 3 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’da Trabzon Meydanında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile buluşacağız. Dünya’nın merakla beklediği, sonucu yine galibiyet olacak 14 Mayıs seçimleri öncesindeki bu tarihi ana şahit olmak üzere tüm halkımız davetlidir” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.