Kabinenin bugünkü görüşmesinde ana gündem ekonomi oldu. Masaya döviz kurunda yaşanan hareketlenmelerin piyasaya yansıması yatırıldı.
Toplantı sonrası konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurdaki dalgalanma karşısında izlenecek yeni ekonomi yol haritasını açıkladı.
YENİ ARAÇLAR GELİŞTİRİLECEK MESAJI
Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indireceklerini de aktaran Erdoğan, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini bildirdi.
DOLAR GERİLEDİ
Erdoğan'ın konuşması sonrası, Türk Lirası karşısında tarihi zirveyi görerek 18 seviyelerine kadar çıkan gerilemeye başladı.
1 ABD Doları, 13.98 Türk Lirası oldu. TL, ABD Doları karşısında Günlük %14.23 değer kazandı.
EURO 16, STERLİN 18
20.33'e kadar yükselen Euro/TL de benzer şekilde gerileyerek 16,70'den işlem görürken, sterlin ise 23.77 liradan 18,38'a düştü.
ALTIN FİYATLARI DA DÜŞTÜ
Dolar/TL ve ons altında yaşanan gerileme sonrasında gram altın 1.024 liradan 872 liraya düştü.