Türk lirası karşısında döviz kurlarının yükselişi sürüyor.

Piyasa bu haftaya da yükselişle başladı.

DOLAR KURU 14,75'İ GÖRDÜ

Merkez Bankası'nın (MB) geçtiğimiz hafta piyasalara satış yönünde müdahale etmesi kurun ateşini söndürmedi. MB, 1 Aralık'ta, ardından 3 Aralık'ta son olarak da 10 Aralık'da piyasaya müdahale etmişti.

Dolar kuru 14,75 TL'nin üzerine çıkarak rekor tazeledi. Şu siralar 14,20 seviyelerinde işlem görüyor.

TL karşısında euronun da yükselişi sürüyor. Euro/TL kuru tarihi rekorla 16,65 seviyelerini test etti.

TL'nin değer kaybettiği bir diğer para birimi ise İngiliz sterlini, Sterlin son artışla birlikte 19,22 seviyelerinden sonra 18,85'ten işlem görüyor.

PİYASADA ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarında da yükseliş devam ediyor.

Gram altının piyasa fiyatı yüzde 5 artışla 833 liraya yükseldi. Cumhuriyet altını 5361, çeyrek altın ise 1343 liradan satılıyor.

MERKEZ'İN FAİZ İNDİRİMLERİ SÜRÜYOR

Bu gelişmelerin yanında 16 Aralık perşembe günü Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor. Para Politikaları Kuru'lu toplantısının ardından açıklanacak faiz kararı merak konusu.

Merkez, Eylül ayında politika faizini yüzde 19'dan 18'e, ekimde 18'den 16'ya son olarak da kasım ayında 100 puanlık indirimle yüzde 15'e düşürmüştü.