Doğalgaz metreküp fiyatlarına rekor zam resmen açıklandı. Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan son dakika açıklaması ile ne yazık ki beklendiği üzere doğalgaz fiyatlarına rekor zam geldi. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeni ile dünyada büyük bir enerji krizi yaşanırken bu gelişmelerden Türkiye'de olumsuz etkilendi.

BOTAŞ yapmış olduğu resmi açıklama ile 1 Nisan 2022 tarihi itibari ile geçerli olmak üzere doğalgaz fiyatlarına yapmış olduğu zammı duyurdu. Ekonomistlerin doğalgaz zam beklentisi için Nisan ayında konutlara zam gelmeyeceği beklentisi oluşmuştu. Ancak BOTAŞ yaşanan uluslararası kriz nedeni ile konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatları için de zam yapıldığını açıkladı.

NİSAN 2022 DOĞALGAZ ZAMMI RESMEN AÇIKLANDI! NİSAN'DA DOĞALGAZA ZAM GELDİ Mİ, NE KADAR ZAM VAR?

Enerji piyasası Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş ile büyük bir dalgalanma yaşamış, dünyanın en büyük doğalgaz üreticilerinden biri olan Rusya'ya karşı açıklanan ağır yaptırımlar beraberinde enerji krizini de getirmişti. Yaşanan süreçte ne yazık ki korkulan oldu ve doğalgaz fiyatlarına rekor zam resmen açıklandı. BOTAŞ tarafından yapılan açıklama ile Nisan ayı fiyat tarifesi resmen açıklandı.

botaş zam açıklaması nisan 2022

BOTAŞ açıklaması ile konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 35 zam geldiği ilan edilirken söz konusu zam elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 44,30 ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 50 olarak yansıtıldı.