DEVA Partisi yönetimine girmişken onunla ilgili bir yazı kaleme almadan olmazdı tabiki.Öncelikle partinin kuruluşuna ve yükselişine bir bakmak lazım.

Bu hareketin Ak Parti ile karşılaştırılması çok yanlış çünkü kuruluşu ve ilerleyişi, savunduğu ilkelere kadar çok büyük farklılıklar barındırıyor.

Babacan parti için önce bazı yoklamalar yaptı, gençlere gitti, deneyimli insanlarla fikir alış verişinde bulundu ve bir yol haritası oluşturdu.

Kurucular kurulunda genç ve kadınlar çok dikkat çekiyordu.Babacan toplantılarda giyiminden salona kadar, hatta sloganlara kadar herşey sade ve herşey yenilikçiydi.

Babacan yenilikçiydi ama Refahtan kopan 'Milli görüş gömleğini' çıkaran cinsten değildi.Atatürk vurgusu özellikle gençlerde çok yoğundu ve partinin temel taşlarından biriydi.

Ak Parti hedef almıyor saldırgan bir politika gütmüyordu.Yapıcı ve onarıcı siyasi duruşu Babacan'ı dahada gönüllere soktu.Parti hakkında tüm tabular bir bir yıkılıyordu.

Ak partinin eski bakanlarından oluşan ekibe olan tepkiyi lider Babacan'ın yapıcı siyaseti yıkıyordu.İşte bende tam bu noktada partide görev almaya karar verdim.

Partinin kuruluş ilkeleri Ak Parti'nin iddialarının çürültülmesiyle ilgili geniş çapta bir analiz haberi hazılıyorum o yüzden bu konuya burada son noktayı koyacağım.

Şimdi gelelim DEVA Partisini diğer partilerden ayıran kuruluş öyküsüne...

Ali Babacan parti fikri ile yola çıktığında bir çok insan büyük ümitlere kapıldı."Eski isimlerle yola çıkılacak","aynı tas aynı hamam" yakıştırması yapanlar partinin üst yönetimi, il yönetimlerini görünce afalladılar.Genç,dinamik,kadınların ön planda olduğu eğitimli başarıya ve memlekete göreve aç bir ekip.Bunlarla beraber bu partinin çok farklı bir yanı daha vardı gönüllüler..?

DEVA Gönüllü Hareketi

Türkiye'de partinin kuruluşuyla beraber inanılmaz bir gönüllü hareketi başladı.Bu harekete kayıtsız kalmak mümkün değildi Trabzon'da ki gönüllü hareketinide yine DEVA partisine gönül vermiş bir abimizin yönlendirmesiyle ben ve arkadaşlarım üstlendik.Bu öyle bir hareketdiki partinin binası,bir yönetimi,bir sloganı bile yokken Babacan ve söylemlerine güvenerek oluştu ve tüm Türkiye'ye yayıldı.


Bizler başta bölük pörçük kendi kendimize organize olurken zamanla tüm sayfaları birleştirerek beraber hareket etmeye başladık.Şuan Ankara'dan tüm Türkiye'ye bu hareketi destekleyen, beraber hareket ettiğimiz Muhammet Soydaş ve Kübra Azik kardeşlerimide burada yazmadan geçemeyeceğim.Hareket hiçbir beklenti olmadan partiyi tanıtmak,iktidara taşımak için yola çıktı ve bir anda büyüdü.

Bu hareketin ilerleyen safalarda partiye büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum.Yine bir çok kişi bu gönüllü hareketinden yola çıkarak partiye üye oldu ve görev almak için başvurdu.

Gönüllü hareketinin diğer bir önemi % 80 'inin genç ve kadınlardan oluşması.Günümüz Türkiye'sin de 18-30 Yaş bandının ortalama %20 oya tekabul geldiğin düşünürsek bu hareketin önemini bir kez daha anlarız.