Trabzon’da Deva Partisi Trabzon’da teşkilat yapılanmasını sürdürüyor. İl Başkanlığı yapılan çalışmalar sonrasında Yomra İlçe yönetimini açıkladı.

İl Başkanı Gökhan Onur, “Bugün itibariyle Yomra ilçe yönetimimizi Yomra Kaymakamlığı yazı işleri müdürlüğüne resmi olarak sunmuş bulunmaktayız. Sayın Genel Başkanımızın takdirleriyle Yomra kurucu ilçe başkanı olarak atanan Sayın Funda Çuvalcı’yı ve oluşan ilçe yönetimini tebrik ediyorum. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan’ın dediği gibi; siyaset sadece erkeklere bırakılmayacak kadar önemli bir iştir düşüncesiyle ilk kadın ilçe başkanımız Sayın Funda Çuvalcı’yı gösterdiği özveriden dolayı ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

İlçe Başkanı Funda Çuvalcı yaptığı açıklamada “10.09.2020 tarihinde Sayın Genel Başkanımızın takdirleriyle Yomra Kurucu ilçe başkanı olarak atandım. Atandığım ilk günden beri bizlere gönül veren arkadaşlarımızla birlikte Yomra da bütünleştirici ve kucaklayıcı bir siyasi anlayışla halkımızı dinledik ve nihayetinde yönetimimizi oluşturduk.  Hiç kimseyi ötekileştirmeden dürüst bir siyasi anlayışla yolumuza devam edeceğiz ve tüm ilçe halkıyla birlikte çok güzel işlere imza atacağız. Bugünden itibaren İlçemizin hizmetinde olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın, tüm ilçe halkını partimize üye olmaya ve bu yolda hep beraber yürümeye davet ediyorum. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi; siyaset sadece erkeklere bırakılmayacak kadar önemli bir iştir düşüncesini tekrardan vurgulayarak tüm kadınlarımızı DEVA partimizde siyaset yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YOMRA İLÇE BAŞKANI FUNDA ÇUVALCI KİMDİR?

1974 yılında Trabzon’da doğan Çuvalcı, ilkokulu Erzurum, Ortaokulu Amasya ve Liseyi Kars da tamamlamıştır. 1998 yılında K.T.Ü Mühendislik Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Uzun yıllar boyunca birçok özel şirketin sigorta acenteliğini yapmıştır. Şu anda özel sektörde maden mühendisi olarak çalışmaktadır. Funda ÇUVALCI 6 yıldır Mutlu Köy çocukları adı altında proje yürütmektedir. 2 yıl önce kurduğu ve başkanlığını yaptığı Holefter & Ligene köyü kadınları dayanışma derneği ile yöremizin kültürünü, yemeklerini tanıtmak amaçlı etkinlikler düzenlemektedir. 18 aydır yürüttüğü köy pazarı projesiyle kadınlarımıza istihdam sağlamaktadır. Yine Kurucu üyesi olduğu Yeşil Yol Derneği vasıtasıyla bulunduğumuz coğrafyanın, kültürümüzün tanıtımı amaçlı sosyal sorumluluk çalışmalarında bulunuyor.

Trabzon’da Deva Partisi Yomra İlçe yönetimi belli oldu