HAARP ile ilgili tartışmaları aydınlatırken burada yer alan analizden, şu kaynaktan ve bu çalışmadan faydalandık.Kısa bir özet geçecek olursak HAARP, yani Türkçe açılımıyla Yüksek Frekans Aktif Aurora Programı bundan 27 yıl önce Alaska'da kuruldu. Kuruluş amacı ABD'de göksel incelemeler yapmaktı, bu amaçla da birçok bakanlık ve üniversite tarafından destekleniyor.

Son yıllarda deprem ve birçok olaya sebep olduğu düşünülen HAARP projesini duymuşsunuzdur.Öncelikle komplo teorilerini bir kenara bırakıp hesaplama yapacak olursak, bir depremi yaratmak için gereken enerji milyon, hatta milyar dolarlık bir projeyle sağlanacak kadar kolay oluşmuyor. Bunun yanında iklimsel etkiler yaratması da mümkün görünmüyor, çünkü projenin ürettiği dalgalar iyonosferin yakınından bile geçmiyor.

Basit bir mantıkla, gerçekleşen hiçbir şeyin tesadüf olmadığı, ayrıca hiçbir şeyin göründüğü gibi basit olmadığı ve yaşanan her şeyin birbirine bağlı olduğunu söyleyen komplo teorilerine inanmak çok kolay. Tabii daha az bilgiye sahip kişilerin o konuda uzman olanlardan daha özgüvenli olduğu ve bu durumda iç karartıcı tartışmalar yarattıklarını düşününce.

Şunu netleştirerek başlayalım. HAARP adında ya da bu projenin işlevini yürüten bir gemi yok. Neredeyse 10 yıldır türlü fotoğrafı paylaşılan ve korku salan bir yapı olduğuna inanılan bu gizemli gemi SBX-1 adlı bir radar uyarı sistemi. Garip görünen beyaz yuvarlak top biçimindeki kalkan, içinde yer alan radarı çeşitli etkilerden koruyor.

Peki bu gemi neden İzmir Açıklarına geldi,demirledi ve depremde etkisi olması mümkün mü? İşte bu sorular şimdi cevap aranıyor