Kongrenin ertelenmesinin Trabzon’a gelen Genel Başkan Yardımcısında koronavirüse rastlanılması olduğunu kaydeden Demirtaş, “Erteleme tedbir amaçlıdır. Vekiller, başkanlar kendisiyle yakın temas halindeydiler. Kongre iptal olmadı ertelendi. Burada tedbir amaçlı erteleme söz konusu. 8 Kasım’da kongreyi gerçekleştireceğiz. Bizi Ankara’ya çağıracaklardır. Allah’ın izniyle anlaşmazlık olmayacak. Genel merkezin göstereceği adayla tek listeli bir kongreyi bayram havasında gerçekleştireceğiz.  Diğer adayların bir çoğu da aynı görüşte. İnsanların çalışması var.

Aday olduklarını söylüyorlar. Ama aday belirlendiği zaman bir araya gelip Ortahisar’ın güçlü bir teşkilat yapısına kavuşması için herkes elinden gelen çabayı gösterip elini taşın altına koyacaktır. Kongrenin ertelenmesi iyi oldu. Zira Ortahisar büyük bir ilçe bir Of ya da Çarşıbaşı değil. 3 gün kala gösterilecek adayın liste yapması zor olurdu. Masa başında liste yapılır ondan sonra da 6 ay sonra ‘Niye toplantıya gelmiyorsun?’ gibi durumlar ortaya çıkabilirdi. Adaya en az 10 günlük süre tanınması gerekiyor. Başarılı bir liste içi zaman şart” dedi.  

 

Ortahisar’da tek listeli bir şekilde kongreye gitmeyi arzuladıklarını kaydeden Demirtaş, “Bu aday kim olursa olsun fark etmez. Genel merkez çift liste olmasını izin vermiyor, kongreyi iptal ediyor. Müsaade edilmeyen bir durumda ısrar etmenin bir anlamı yok. Geçmişte müsaade edilmişti yarışılmıştı. Ancak şu anda edilmiyor Çarşıbaşı iptal oldu. Of’ta ise Genel merkez göstermiş olduğu adayı adadı. Partimizi kamuoyunda tartıştırmanın ne alemi var? Biz AK Partiliyiz, bu teşkilatlarda yetiştik. Buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.