Atatürk 'ün partisiyiz! deyip deyip duruyorsunuz; yakanızdaki rozeti hiç çıkartmıyorsunuz; büstlerini ve fotoğraflarını hiç eksik etmiyorsunuz da, sevgili dostum; size vermek istediği mesajı, bir gün düşünüp anlayabildiniz mi hiç? Elbette anlayamadınız ve de anlatamadınız; demekle olmuyor kısacası...Cehape ve Bay Kemal deyip sizi sıradanlaştırdıklarında ne diyeceğinizi dahi bilmiyorsunuz; şaşırıyorsunuz...Kaybettiğiniz seçimlerin sayısını dahi unuttunuz; ama her defasında yarın başaracağım inşallah  dercesine ve hiç bir şey olmamışçasına bırakmıyorsunuz koltuğunuzu; bir kere başaramadık! dahi diyemediniz ve halktan, seçmeninden özür dileyemediniz. Memleketin başına felaket geliyor deyip durdunuz amma, laftan başka bir şey üretemediniz; "muhalefet böyle yapılır ancak" dediniz. Rejimin çimentosu ve laikliğin teminatiyiz dediniz ama ne laikliği yaşatabildiniz, ne de çimentonun yanına kum ekleyebildiniz! Ama gerçek öyle değil!

Mevcut durumu daha iyi nasıl izah edebiliriz biliyor musun sevgili dostum? Nihat Levent'in dizelerinde bulursun kendini...!
"İşte O Zaman!
Yaşatabiliyor musun ilke ve inkılâplarını?
Gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşa bildin mi?
Demokrasiyi, özgürlüğü uygulaya biliyor musun?
Örnek alıyor mu seni tüm uluslar?
Atabildin mi zihinlerden karanlık gerici fikirleri?
Kalmadı mı eğitilmemiş bir fidan bu yüce topraklarda?
Dostunu düşmanını görebiliyor musun?
Yurdunda barış komşunda barış var mı? 
Sevebiliyor musun tüm halkını?
İmzan var mı en üstün buluşların altında?
Gelişmiş mi bir uçtan bir uca VATAN?
İşte o zaman gurur duyar seninle ATAN!"

Velhasılı kelam sevgili dostum; demekle olmuyor; öyle demokrasi ve özgürlük havariliği yapmakla da iş bitmiyor...Büyükşehir belediyelerindeki başarıya sığınarak, başarılı olduğunu düşünürsen yanılırsın! Rakibinin adaylarının yıpranmışlığı ve başarısızlığından bir başarı hikayesi çıkarmaya çalışmak da aldatıcı değil midir?  İnsanların gönlünde ne kadar yer alabildin hiç sordun mu kendine? Elbette, hayır...!"Ekmek için Ekmeleddin" sloganı üretildiğinde sen neredeydin, neredeydin?

kemal-kılıçdaroğlu-adaylı--için-düşündüğü-isim---3-ekim