ÇYDD Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu’nun düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Kutlaması ve Çağdaş Kalemler Öykü Ödülü Töreni,
Trabzon Sanatevinde gerçekleştirildi.

DEVRİMLERİN IŞIĞINDA 

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan ÇYDD Trabzon Şubesi Başkanı Metin Serdar şunları söyledi: 
Cumhuriyetimizin Yüzüncü yılının ilk gününde; Laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olma yolunda, Atatürk İlke ve Devrimleri ışığında çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz.

a258b0e1-a400-44bb-895d-ad511f6fd07b

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Trabzon Şubesi olarak; Çağdaş Kalemler Öykü Ödülü Töreni ve Cumhuriyet Bayramı Kutlaması etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Etkinliğimizde bizimle birlikte olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ayse Yuksel hocamıza, Ergülü ailesi adına Çağdaş Kalemler Öykü Ödülü sponsorumuz Sayın Ali Ergülü'ye, Türkiye Barolar Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve ÇYDD Trabzon Şubesi üyemiz Sayın Av. Sibel Suiçmez 'e, CHP Trabzon önceki dönem İl Başkanı ve üyemiz Sayın Güzide Önsel Uzun 'a, CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Sayın Fikret Çiçek 'e, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Sayın Mustafa Bak 'a, Trabzonspor eski Başkanı Sayın Ahmet Celal Ataman amcamıza, CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Haydar Pekşen 'e, CHP Trabzon Merkez İlçe eski Başkanı ve üyemiz Sayın Murat Özçilingir 'e, Çağdaş Yazarlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Sayın Mehmet Kuvvet 'e, Trabzon Sanatevi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adnan Taç 'a, Öykü ödülümüze yapıtlarıyla destek veren yazarlarımıza, ön seçici kurulumuza, Seçici Kurulumuzda emek veren Sayın Sunay Akın'a, Sayın Menekşe Toprak 'a, Sayın Çiğdem Sezer 'e, Sayın Alâettin Bahçekapılı 'ya, Sayın Yiğit Yavuz 'a, Sayın Namık Somel 'e, misafirlerimize, ÇYDD Trabzon Şubemiz üyelerine, Çağdaş Üniversiteli Gençliğimize ve Çağdaş Liseli Gençliğimize katılımlarından ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

VERDİĞİMİZ SÖZÜ YİNELİYORUZ 

Bugün, ikinci yüzyılına bir adım kalan Türkiye Cumhuriyeti 99 yaşında! Tam 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Cumhuriyet’in kurulmasıyla kazandığımız laiklik, çağdaşlık, bağımsızlık ve demokrasi değerlerini korumak ve yaşatmak için verdiğimiz sözü yineliyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, yaşamı boyunca savunduğu “özgür, bağımsız ve çağdaş bir ulus” ülküsünden asla vazgeçmeyerek bizlere en büyük emanetini, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni bıraktı. Ulusal bağımsızlık düşüncesinin, işgal altında kalmış yorgun ve ümitsiz bir ulusu terk etmeye başladığı günlerde ulusal kurtuluş mücadelesine yön veren Atatürk, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan ederek “Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” sözleriyle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine seslendi. 

09fe5695-1827-402e-a573-76be931eea14

Çünkü hak, özgürlük ve yeniliklerin sağlayıcısı olacak  "Cumhuriyet" fikri, yıkılmakta olan bir imparatorluktaki Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları gibi o zamanın gençleri olan ve ülke bütünlüğü için mücadele eden edebiyatçıların, eğitimcilerin, doktorların; Türk gençliğinin hayali, çağdaşlık ideali olarak ortaya çıktı.

Tüm cephelerde kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı demeden herkesin mücadele ettiği cumhuriyet yolculuğunda, "ulusal egemenlik" ve "ulusal irade" kavramlarının sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlayanların ve cumhuriyet değerlerini bugünlere taşıyanların başında yine gençler yer aldı.

BUGÜN DE..

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak laik Cumhuriyet’in koruyucularına; Cumhuriyet değerlerini geleceğe taşıyan gençlerimize destek olmanın gururunu yaşıyoruz. 99 yıl önce olduğu gibi bugün de, Çağdaş Türkiye’nin içinde bulunduğu tehlikeleri fark ederek mücadelemize devam ediyor; çağdaş bir ülkenin, çağdaş bir toplumun ve çağdaş bireylerin geleceğini korumak, daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Gençlerimize; düşünce ve ifade özgürlüğünün yok edildiği, yaşam haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığı karanlık bir gelecek bırakmamaya kararlıyız!

Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir!” sözünden aldığımız güç ile birlikte her zaman ve her koşulda laikliğin, çağdaş eğitimin, bağımsızlığın ve demokrasinin yanındayız. Türkiye’nin dört bir yanındaki 122 şubemiz; üyelerimiz, gönüllerimiz ve destekçilerimizle hep birlikte Cumhuriyetimizin eşitlik, laiklik ve ulusal bağımsızlık değerlerini esas alarak bizden sonra çağdaşlık yolculuğunu sürdürecek olan gençlerimizin, özgür iradeleriyle geleceklerini şekillendirmeleri için fırsatlar sunulması gerektiğine yürekten inanıyoruz.

Ne mutlu ki, öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunduğumuz burs projelerimizin yanı sıra “ÇYDD Barınma Bursu” ile 500 öğrencimizin elinden tutmaya başlayacağız. ÇYDD Barınma Bursunu, Cumhuriyetimizin 99. yılında gençliğimize armağan ediyoruz. 
Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni korumanın, yaşatmanın ve daha iyiye doğru ilerletmenin temel görev ve sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Biliyoruz ki, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yaptığı konuşmalarda gençliğe olan güvenini daima belirten Atatürk’e ve Cumhuriyete borcumuz var. Söz veriyoruz,  Cumhuriyet’in geleceğinde gençlerimizin izi olacak! Cumhuriyet’in geleceği çağdaş gençliktir. Gençliğimizin yanında olacak, gençliğimize olanak sağlayacak ve alan açacağız. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek bağımsız kalabilmesi, özgür ve çağdaş bir ülke olabilmesi için cumhuriyetin getirdiği hak ve özgürlüklerden asla vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetin kurucu değerlerini ilelebet koruyacağız!
Büyük Atatürk ve yol arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet, sevgi ve özlem ile anıyoruz.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”