Haberlobi - Haber Servisi // Ortahisar Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Cüneyt Zorlu, Trabzon yeni atanan İl Kültür Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu atamayı değerlendiren Cüneyt Zorlu, "Yeni İl Kültür Müdürü, siyasetten geldi. Umarım şehrimiz adına başarılı işler yapar. İlk iş olarak Sn. Mumcu ile fotoğraf vermesi kendisini eleştirilmeye açık hale getirdi. Ben nereli olduğuna değil, ne yaptığına bakarım, göreceğiz... Ayrıca tüm AK Parti'li vekiller, eski Turizm Müdürü ve bazı belediye başkanları kendi istediği kişilerin göreve gelmesini istedi. Ankara'da 'siz aranızda anlaşamadınız, alın size siyasi bir müdür' dedi. Şimdi bu atamayı övmek zorunda kalıyorlar. Halbuki hepsi dayak yedi, biliyoruz." ifadelerini kullandı.

paylasım-2

"Gelir gelmez AK Parti İl Başkanlığı'nda fotoğraf çektirdi"
Göreve gelir gelmez AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile fotoğraf çektirmesini eleştiren Mumcu, "Bakanlıkta çalışan Şube Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı. İnsanlar 'Neden Trabzonlu değil?' diye yakındı. Mesela Manisa'da iki üç tane daire başkanı ya da şube müdürü Trabzonlu. Kimse bundan rahatsız değil ve bizim de bundan rahatsız olmamamız gerektiğini düşünüyorum. İl Kültür Müdürü'nün eski AK Parti adayı olması da önemli değil. Fakat geldiği zaman 'Ben İl Kültür Müdürü oldum' demesi gerekirdi. Bunu demeden direkt AK Parti İl Başkanlığında fotoğraf vermesi şehre sahip çıkmayacağı görüntüsü verdi. Umarım öyle olmaz, biraz bekleyip görmek lazım." dedi.

"Önce Kostaki Konağı'na sonra Pazarkapı'ya neşter vurulmalı"

Tamer Erdoğan'a görevinde başarılar dileyen Zorlu, Trabzon'un turistik mekanlarına daha fazla önem vermesini tavsiye etti.

Zorlu, "Umarım yapacaklarında başarılı olur. Kostaki Konağı, Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı gibi yerlere sahip çıkar. Birinci dereceden neşter vurulması gereken yer Kostaki Konağı. Çünkü Kostaki Konağı'na günde birçok turist geliyor ve kapısından dönüyor. Oradaki rezilliği görüyor ve ayrılıyor. Pazarkapı'da açık hava müzesine dönüştürülecek yer de öylece duruyor. İkinci olarak neşter buraya vurulmalı." ifadelerini kullandı.