Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi’nde Beşirli’deki belediyeye ait bina tartışma konusu oldu. CHPli Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, bu binanın değerinde satılığa çıkarılmayacağını belirterek karşı çıktı.

O tartışmanın nedenini neden karşı çıktığını Haberlobi ekranlarında şu şekilde anlattı; 

1500 m2 üzerine kurulmuş 4 katlı 2861 m2lik üzerinde inşaat olan bir yapı.. Belediyemiz 2014 yılında kuruldu biliyosunuz, sıfır borçla kuruldu. Ortahisar Belediyesi’nin sıfır borcu vardı. 

BELEDİYE BİTİK BİR DURUMDA

Borçsuz bir belediye aldı sayın Ahmet Metin Genç.. 8 yılda 200 milyon liraya yakın, borç bıraktı. Borçlu hale getirdi belediyeyi.. Öyle bir borçlu hale getirdi ki TOKİ’ye olan 36 taksidini ödeyemez hale soktu. Yani belediye tamamen bitik bir durumda..

MADEM SATIYORSUN EDERİNDE SAT 

Bu binayı TOKİ’ye borcuna karşılık ipotek verdi. TOKİ’de artık ‘benim borcumu öde’ dediğinden anlaştılar. Bir kısmını burayı satarak karşılayacak. Artık sat yap yapıyorlar. Buranın arsa değeri 5 milyona yakın. Bu üzerindeki inşaatı şu an yapmaya kalksanız 20 milyonu bulur.  Ama buna rağmen şu anda 12 milyon liraya bunu açık ihaleyle satışa çıkarıldı.  Biz CHP grubu olarak buna karşı çıktık.  Satmayın diyoruz ama madem satacaksınız değerinde satın.

cüneyt zorlu-1