Ortahisar Belediyesinin CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na belediye çalışanlarının sözleşmeli memur kadrosuna geçirilmesi için verdiği sözleri hatırlattı.

Personellerin durumu hakkında söz vermesine rağmen Başkan Zorluoğlu’nun hala bir açıklama yapmadığını hatırlatan Zorlu, Başkan Zorluoğlu’na seslenerek şunları kaydetti: “Sn. Başkan Zorluoğlu aşağıdaki sözler size ait 5 Ekim tarihinde Ankara'da yaptığınız açıklamada ‘Sözleşmeli kadro konusu ile ilgili olarak geçen hafta sayın bakanımızla da bakan yardımcımızla da görüştük. Bütün belediye başkanları bir aradayken, ilgili bakan yardımcısı konuyla ilgili bizi bilgilendirdi. Onlar çalışmalara son şeklini veriyorlar. Esas kısmı büyükşehir tarafı. Bunun birçok boyutu var. Daha önce de konuşmuştuk. Bu boyutlarının tamamını değerlendirmek durumundayız. Mali külfetini bir kenara koyuyorum ama, adaletli ve hakkaniyetli bir yapı oluşturmak zorundayız. Ama epey bir mesafe katettik. İnşallah yarın Trabzon’a döndüğümde arkadaşlarla son nihai toplantı yapacağız. Değerlendirip hafta başı kararımızı açıklayacağız. Personelimiz heyecanlı. Bu fırsat her zaman olabilecek bir şey değil. Bütün imkanlarımızla personelimizi mutlu edecek hakkaniyetli adaletli düzenleme yapacağız.’ demiştiniz.

cüneyt-zorlu-1000x700-2

3 hafta geçmesine rağmen bir adım atmadınız ve son 25 Ekim tarihli açıklamanızda da ‘Sözleşmeli çalışmamız devam ediyor. İnce eleyip sık dokuyoruz. Ben geçtiğimiz hafta Ankara’dan Çalışma Bakanımız ile görüştüm. Onların yaptığı çalışma bizim için önemli. Nasıl bir kanun hazırlanıyor? Bunun görüşmesini yaptık. Belediyeler bakımından Türkiye Belediyeler Birliği'nin temsilcisi olarak bu kanunun nasıl olması gerektiği hususunda Sayın Bakanımızla görüşlerimi paylaştım. Bu süreç normalde Ekim ayında meclise gidecekti ancak henüz o aşamaya gelmedi. Belki Kasım ayında bakanlık tasarı netleştiğinde ona göre vaziyetimizi belirleyeceğiz. Bu kanunun nasıl çıkacağı önemli.' ifadelerini kullandınız.

'Eğer belediyeleri kapsamazsa veya belli tarihten önceki sözleşmelileri kapsarsa şu andan itibaren yapılan sözleşmelilerin hiçbiri memuriyete geçemeyeceği için belediyeler için sorun oluşturur. O zaman yüzlerce sözleşmeli kalmış olur elimizde. Büyükşehir Belediyemizin geleceğini de düşünerek, titizlikle takip ediyoruz. Kanun tasarısı son şekli verildiğinde bizde ona göre adımımızı atacağız.’ dediniz.”

SÖZ ELÇİNİN KARAR SİZİN

Zorluoğlu’nun kararını açıklamama gerekçesine de tepki gösteren CHP’li Zorlu, “Sn. Zorluoğlu size sormak istiyorum Ortahisar Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri, kendi belediyelerinin geleceklerini düşünmeden ciddi sayıda çalışanlarını sözleşmeli yaparak belediyelerine sorun mu oluşturdular? Sözleşmeye geçirdikleri personellerini sorun olarak mı görerek böyle bir karar verdiler? Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ bünyesinde çalışan 600 kadar çalışanın bir an önce sözleşmeli memur kadrolarına atamalarının yapılması gerekmektedir. 2013 yılında olduğu gibi sözleşme tarihinin kanun düzenlemesinden eski bir tarih olarak belirlenmesi halinde bu kardeşlerimiz mağdur edilmesi söz konusu olacaktır.  Ortahisar Belediyesi ile birlikte bazı ilçe belediyeleri bu çalışmaları sonuçlandırdılar.  Bir an önce bu belirsizliğin ortadan kalkması gerekmektedir. Yaklaşık 600 personel hayal kırıklığı ve korku içinde kararınızı vermenizi bekliyor. Gereğini yapacağınıza eminim. Söz elçinin karar sizin.” açıklamalarında bulundu.