Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon mesajı verdi, Türk Lirası vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı’nın hedefinde, Londra’da hamburger yiyen Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.

“Ülkemizin esamesinin dahi okunmadığı birçok alanda artık yakından takip edilen bir ülke olduk.” diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayiinde çığır açtığını dile getirdi.

cumhurbaşkanı-erdoğan-1000x700-58

“Ambargolara, şantajlara, baskılara rağmen başardık”

Erdoğan, “Savunma Sanayii'nde Şampiyonlar Ligi'ne yükseldik. Savunma Sanayii, ihracatıyla ülkemizin lokomotif sektörlerinden biri haline dönüştü. 1.600'den fazla firmamız bulunuyor. 62 savunma projesi yürütülürken bugün bu sayısı 757'ye geçti. Savunma projelerimizin bütçesini 5,5 milyar dolardan 75 milyar doların üzerine çıkardık. Bunları gizli açık ambargolara, şantajlara, baskılara rağmen başardık.” dedi.

“Türk Lirası olanlar buyursun hastanelerimiz açık”

“Eskiden cebinde doları olanlar Cleveland'a gidiyordu. Şimdi diyoruz ki cebinde Türk Lirası olanlar buyursun hastanelerimiz açık.” diyen Cumhurbaşkanı, tablonun tamamen tersine çevrildiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda uçağıyla inip, 5 dakikada şehir hastanesine geçilen bir irade ortaya koyduk. Yurt dışından hastalar mı gelecek? Buyursunlar gelsinler. Ve dünyada bunlar şu an yok.

"Sıkıntılı günlerde ekonomide kontak kapatmadık"

Kısıtlamalar dolayısıyla insanların haftalarca evden dışarıya çıkamadığı, Batılı ülkelerde market raflarının günlerce boş kaldığı, bırakın sokaktaki vatandaşı sağlık çalışanlarının bile maskeye ulaşamadığı, tedarik zincirlerindeki kırılmalar nedeniyle birçok yerde üretimin durma noktasına geldiği, dünyanın daha önce hiç görmediği sahnelerin yaşandığı o sancılı, o sıkıntılı günlerde Türkiye olarak biz ekonomide kontak kapatmadık." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Birkaç ay içinde Togg’u yollarımızda göreceğiz”

“Göreve geldiğimizde adeta iflasın eşiğinde olan THY, şimdi yolcu sayısında rekordan rekora koşuyor. Karadeniz gazını milli sisteme dahil etme çalışmalarımız devam ederken, petrolle ilgili de çeşitli illerimizden güzel haberler geliyor. Önümüzdeki dönemde günlük petrol üretimini 100 bin varile çıkarmayı planlıyoruz. Togg ile milletimizin 60 yıllık bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyoruz. Togg’un en son teknolojiye sahip üretim üssünü 29 Ekim'de açtık. Togg’un testleri şu anda devam ediyor. Birkaç ay içinde Togg’u yollarımızda göreceğiz. Bunlara mesajımızı Gemlik'ten Devrim Otomobili ile verdik.