Geçtiğimiz cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

Süreci atlatarak testi negatife dönen Erdoğan, bugün konutundan çıkış yaparak cuma namazına gitti.

Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, koronavirüs sürecine ilişkin konuştu.

Erdoğan, aşılar sayesinde süreci hafif atlattığını söyledi.

HASTALIK ÇALIŞMALARA ENGEL OLMADI
Koronavirüs olmasına rağmen çalışmalarını aksatmadığını da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu süreç içerisinde de ne kırgınlık ne yorgunluk ne bitkinlik olmadığı gibi evde de çalışmalarımı, uluslararası, ulusal, hepsini yürüttüm." dedi.

"2 SİNOVAC 3 BİONTECH OLDUM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde: "Bu süreci çok çok rahat atlattım. Tabii ki bunda aşının faydası muhakkak oldu. Ben 2 Sinovac, 3 de BioNTech oldum. Aşıların tesiriyle rahat bir şekilde ve kısa zamanda bunu geçirmiş oldum. 4-5 gün içerisinde negatife döndük. Bu süreç içerisinde de ne kırgınlık ne yorgunluk ne bitkinlik olmadığı gibi evde de çalışmalarımı, uluslararası, ulusal, hepsini yürüttüm."

Açıklamalarında muhalefetin elektrik faturaları konusundaki çıkışına da değinen Erdoğan şu sözleri kaydetti:

"Sürekli Ankara’dan gelen notlar var onları inceliyorum. Görüşmeler yaptığım ülkelerin liderleriyle ilgili ve o ülkelerle ilgili gelen notlar… Malum şu anda tabii bir Rusya Ukrayna krizi var. Bununla ilgili attığımız adımlar var. Ukrayna ziyaretinden sonra Türkiye’yi takip eden ülkeler var. Bu görüşmeleri de yürütmüş olduk. Öbür tarafta Libya’da gelişmeler var, orayı takip ediyoruz. Aynı şekilde yine Azerbaycan ile ilgili gelişmeler olumlu istikamette yürüyor. Fakat dünyadan kopuk bir siyaset veya liderlik olmaz. Dünyayı da yakından takip ediyoruz. Gerek Avrupa gerek Amerika. Hepsini yakından takip ederken, bir diğer taraftan muhalefetin maalesef elektrik konusundaki spekülatif gayretlerini boşa çıkarmak gerekiyor."

"MUHALEFETİN YAYGARASINI KOPARDIĞI GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"
Aslında muhalefetin anlattığı, yaygarasını kopardığı gibi bir durum söz konusu değil.

Batıda doğal gaz fiyatları, elektrik fiyatları nerelerde. Biz şu anda vatandaşımızı çok daha rahatlatabilmek için elimizden gelen her türlü gayreti yaptık. Ve her türlü indirimi uyguladık. Uygulamaya da devam ediyoruz. Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda evinde çektiği video mesajını yayınlamış, elektriğe yapılan zamlara yönelik, “Erdoğan 31 Aralık gecesi imzaladığı zamları geri çekinceye kadar, ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim." ifadelerini kullanmıştı.