Haberlobi - Haber Servisi // Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zammın ne kadar olacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2022 Asgari ücrete yapılan ara zamla ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücrete yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Yeni asgari ücret 5500 TL olacaktır. İşverenlere de 100 TL destek verilecektir. Bu artış faydalanacak herkese hayırlı olsun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

  • - "Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi geliştirdiği programı uygulamaktadır. Küresel ekonomik dengelerin bozulması sebebi ile yeni bir durumla karşı karşıya geldik. Yeni durumu enflasyonla yaşadık. Tüm dünyanın öncelikli sorunu enflasyondur."
  • - "Küresel üretim ve tedarik zincirlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye, hem kendi ihtiyacını hem de ihracatını yapan ülke olmuştur."
  • - "Vatandaşlarımızn günlük hayatlarında yaşadığı enflasyonla ilgili sıkıntıları görmezden gelmemezlik yapmadık. Her alanda üretimi destekleyerek çarkların dönmemesine müsaade etmedik."
  • - "Asgari ücret tespit komisyonumuzun çalışmaları ile yüzde 50 oranında arttırmıştık. Ancak bu artışın yükünü işverenin üzerine yıkmadık. Devlet olarak çok ciddi fedakarlıklar da bulunduk. Ancak geçtiğimiz aylardaki enflasyonun bu artışların yetersizlik olduğunu gördük."
  • - "Asgari ücrete yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Yeni asgari ücret 5500 TL olacaktır. İşverenlere de 100 TL destek verilecektir. Bu artış faydalanacak herkese hayırlı olsun."

Vedat Bilgin: Çalışmalarımızı tamamladık
Vedat Bilgin, "Asgari ücret komisyonumuz çalışmalarını yaptı. Çalışanlarımızı koruyacağız. Türk devleti sosyal bir devlettir. Bütün kamu çalışanları da ortalama 300-350 lira bu asgari ücret açıklamasından gelir elde edecek." dedi.

TİSK Başkanı Ergun Atalay: Umarım toplum rahat eder
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergun Atalay, "Cumhurbaşkanımıza 15 gün evvel yaptığımız ziyarette taleplerimizi iletmiştik. Umarım bugün toplumu memnun edecek bir rakam olur, bizlerde toplum da rahat eder." dedi.

Erdoğan ne demişti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun artışının asgari ücrete yapılacak zammı zorunlu kıldığını belirterek, "Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" demişti.

TÜRK-İŞ ve TİSK'in görüşleri neydi?
Asgari ücrete ara zam görüşmelerinde masada bulunan TÜRK-İŞ, "Enflasyonun altından bir rakamı kabul etmeyeceğiz, en az 6 bin 391 TL olsun" derken; TİSK, "Maliyete karşı dengeli bir artış olsun, 5 puanlık sosyal güvenlik indirimi 10 puana çıkartılsın" demişti.

Asgari ücrete zam Temmuz ayında uygulanacak
Resmi Gazete'de bugün yayınlanan yeni düzenleme ile bugün açıklanan asgari ücretteki artış Temmuz ayı itibari ile maaşlara uygulanacak.

cumhurbaşkanı-erdoğan-1000x700-11

türk-lirası-10