Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun gideceği yeni takımı sonunda belli oldu.

Suudi Arabistan takımlarından Al-Nassr'ın peşinde olduğu Cristiano Ronaldo, kulüp ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Ronaldo'ya yılda 75 milyon dolar

CBS Sports'un haberine göre, 37 yaşındaki Ronaldo Al-Nassr'da yılda 75 milyon dolar (61.1 milyon £) kazanacak ve oyunculuk kariyeri 2024'te sona erdikten sonra takımın elçisi rolüne geçecek.

Ronaldo'nun, Al-Nassr'da ticari anlaşmalarla birlikte ise yıllık 200 milyon euroya yakın bir gelir elde edeceği düşünülüyor.

i_449

"Farklı bir lig deneyimi için sabırsızlanıyorum"

Lyon ve Roma'nın eski teknik direktörü Rudi Garcia'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Al-Nassr, Suudi Arabistan Pro League'inde on maç sonunda ikinci sırada bulunuyor.

Ronaldo duygularını paylaştığı ilk açıklamasında, "Al Nassr'ın vizyonu oldukça ilham verici ve etkileyici. Farklı bir ülkede farklı bir lig deneyimi için sabırsızlanıyorum. Bir an önce takım arkadaşlarıma katılmak için heyecanlıyım." dedi.

"Yeni evine hoşgeldin Ronaldo"

Suudi ekibinin resmi sosyal medya hesabından transfer ile ilgili yapılan açıklamada, “Tarih yazılıyor. Bu, kulübümüze daha da büyük başarılar elde etmek için ilham vermekle kalmayıp, ligimize, milletimize ve gelecek nesillere, erkek ve kız çocuklarına kendilerinin en iyi versiyonu olmaları için ilham verecek bir imza. Yeni evine hoş geldin Ronaldo” ifadelerine yer verildi.

Tanıdık isimlerle takım arkadaşı olacak

Cristiano Ronaldo’nun yeni takımı Al Nassr’da bir dönem Türkiye’de forma giyen birçok isim yer alıyor.

Ronaldo, yeni kulübünde bir dönem Beşiktaş forması giyen Anderson Talisca ile Vincent Aboubakar’ın yanı sıra 2019-2022 yılları arasında Fenerbahçe formasını terleten Luiz Gustavo ile takım arkadaşı olacak.

Manchester United macerası

İngiliz takımı Manchester United'da fazla forma giyme şansı bulamayan Ronaldo, takım ile sözleşmesini feshetmişti. Ronaldo bu kararıyla birlikte Avrupa'daki kariyerini noktalamıştı.

Ronaldo özellikle Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag ile yaşadığı sorunlar ile gündeme gelmişti. Ronaldo takımda yaşadığı olaylar nedeniyle ihanete uğradığını belirtmişti.

Ronaldo 30'dan fazla kupa sevinci yaşadı

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü 5 kez kazanan Ronaldo, 5'i UEFA Şampiyonlar Ligi, 7'si İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde şampiyonluk olmak üzere 30'dan fazla kupa sevinci yaşadı.

Kariyerinde 800 gol barajını aşan ve 5 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu konumunda bulunan Ronaldo, Portekiz Milli Takımı formasıyla çıktığı 196 maçta 118 kez fileleri havalandırdı.