Herhangi bir konuyu incelerken ya da felsefesini düşünürken, kendine sadece gerçeklerin ne olduğunu sor! Ve gerçeklerin ne anlama geldiğini...İnanmak istediklerinin ya da inanılsaydı topluma faydalı olacağını düşündüğün şeylerin seni yönlendirmesine izin verme!

Sadece gerçeklere bak!
Sevgi bilgeliktir; nefret ise aptallıktır. Her gün daha fazla karşılıklı bağımlı olan bu dünyada birbirimize toleranslı olmaya alışmalıyız.

Bazı insanların bizim hoşlanmayacağımız şeyleri söyleyebileceğine alışmalıyız. Sadece bu şekilde birlikte yaşayabiliriz.

Eğer birlikte yaşayacaksak ve birlikte vermeyi ve tolerans göstermeyi öğrenmeliyiz.

Bu dünyada insan türünün bu gezegende yaşayabilmesi için hayati önemdedir...
Ne yazalım ya da ne diyelim şimdi? Katil Amerika ve kahrolsun İsrail mi? Çözüm ne çözüm...Savaştan, kinden, nefretten ve düşmanlıktan Müslüman beslenmez. Bir arada yaşamanın yollarını arar...

Gururdan kibirden savaştan düşmanlıktan uzak durur. Kendisine zulm edenler ısrarcı olursa organize olup hak arayışına, adalet arayışına girer. İnatçı kibir abidelerine karşı kibirlilerin en kibirlisi olur ancak... 
Erbakan Hocanın 50 yıllık felsefesi yıkılmıştır artık. Türkiyenin de içinde bulunduğu İslam dünyası bu gidişle daha çok avucunu yalar. Sadece dille yapılan bir lanetleme var. Yetmez.

Müslüman aklını kullanır toplumunu perişan etmez birbiriyle didişmekten ve çatışmaktan kaçınır...

Aklını ve petrolünü satıp silah ve teknoloji satın almak için halkını fakirleştirmez ve zulmetmez...