Trabzon'a verilen sağlıklı çevre kategorisindeki ödüle bir eliştiride Hasan Cömert'den geldi.Cömert yaptığı açıklamada ''Prof. Dr. Ruşen Keleş’in başkanlığını yaptığı bu jüri öyle hatıra ve siyasi görüşe göre karar vermez diyorsun. Çok doğrudur. Prof. Dr. Ruşen Keleş benim de tanıdığım ve çok değer verdiğim bir bilim insanıdır. Ancak belli ki bu değerlendirme masa başında yapılmıştır. Jüri başkanı ve üyeleri şehre gelip Beşirli sahilinde yürüyüş yapmış olsalardı, o pis lağım kokularını teneffüs edip, denize serbest dökülen o bitkisel toprak vs. çamurlaşmış deniz suyunu görselerdi bu ödülü verirler miydi acaba? Belli ki bu karar, bir masa başı karardır. Çoğu Trabzonlunun görüşü de bu yöndedir sanırım.”

Trabzon Ortahisar’ın kanayan yarası, Beşirli sahilinde Akyazı’dan Faroz Limanı arasındaki dolgu alanıdır. Trabzon’da kimilerinin karşı çıkmasına rağmen dolgunun doğru olduğunu savunanlardan biriyim.  Dolgunun, plansız ve vahşi denilecek bir metotla yapıldığı bir gerçek. Dolgu yapılırken, denize ulaşan kanalizasyon ve dere sularının, derin deşarj sistemiyle birkaç km. ileriye verilmesi işlemi yapılmadı. Kaba bir dolgu yapıldığında, kanalizasyon ve dere sularının önü kesildi. Bu da Hasan Cömert’in söylediğini gibi kokuya neden oldu. Büyükşehir Belediyesi kokuyu gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Bir de bitkisel topraktan bahsediliyor. Dolgu alanına dökülen toprak, inşaat ve yol çalışmalarından çıkan malzeme. Bu malzeme içerisinde elbette bitkisel toprak da vardır. Sonuçta dolgu alanının peyzajı yapılacağından, ağaçlandırılacağından bu tür toprağa da ihtiyaç var. Dolgu dıştan, deniz tarafından tahkimat yapılarak gerçekleştirilmeliydi. Bu yapılm​​​​​​​adı. Tahminimiz o ki, dolgudan sonra yapılacak.

Sağlıklı çevre kategorisinde Büyükşehir’e verilen ödülün, Ortahisar’da hayata geçirilen, Tabakhane, Zağnos, Botanik Park ve Beşirli’deki park göz önüne alınarak verildiğini tahmin ediyoruz. Ki, bu projeler Trabzon kent merkezinde ​​​​​​​son yıllarda yapılan en güzel projelerdir. Avni Aker ve Yavuz Selim Sahasında yapılan Millet Bahçesi, Orman Lojmanlarının yerinde yapılacak olan kültür sarayı ve Akyazı- Beşirli arasındaki dolguda gerçekleştirilecek proje ile Trabzon kent merkezindeki yeşil ve dinlenme, gezme alanlarının sayısı artacaktır.