Yurdun iç kesimlerinde su baskınlarına yol açabilecek şiddetli sağanaklar bugün de devam edecek. Ancak cuma gününden itibaren sıcaklıklar çok yükselecek.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, beklenen hava durumuna ilişkin bilgi verdi. 

İstanbul ve Bursa'da yaz sağanakları hala bitmedi. Üç gün boyunca iki bölgede de zaman zaman yağışlar etkisini gösterecek. Ankara'da bugün de kuvvetli yağmur devam ediyor. İzmir güneşli ancak Antalya'da gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Beş büyük kentte beklenen haca sıcaklıklarıysa şu şekilde: İstanbul 26, Ankara 27, İzmir 33, Bursa 29, Antalya 27 derece.

Özellikle İstanbul'da yağışlı havanın etkisini hala kaybetmediğini belirten Çalışkan, bölgede bugün havanın kapalı ve yağışsız geçeceğini söyledi. 

Yağışlı havanın iki üç gün daha etkisini sürdürmesi ancak daha sonrasında yurt genelinde sıcaklıkların oldukça yükselmesi bekleniyor. 

Konu hakkında açıklama yapan Çalışkan, ''Bunaldığımız, kavuran sıcaklar geri geliyor. Özellikle İç Anadolu ve Akdeniz'de hafta sonu sıcaklıklar 40 dereceye kadar ulaşacak. Yağışlı hava mücadelemizin ardından sıcak havalarla mücadelemiz başlayacak'' dedi.