Haberlobi - Spor Servisi // İsviçre'nin bağımsız spor araştırma merkezi olan CIES, Süper Lig'in en iyi 11'ini belirledi.

CIES'e göre Süper Lig'in en iyi 11'i şu şekilde oldu:

Uğurcan Çakır:
Bu sezon kritik kurtarışları ile Trabzonspor'a adeta can veren Uğurcan Çakır, ligin en iyi ve en az gol yiyen kalecisi konumunda. Performansı ile ile dikkat çeken 26 yaşındaki filebekçisi Bordo-Mavili forma ile bu sezon 43 maça çıktı.

uğurcan-çakır-1000x700-başakşehir-maçı

Bruno Peres:
Şampiyon olan Trabzonspor'un sezon başında bonservissiz olarak kadrosuna kattığı Bruno Peres, 35 karşılaşmanın 30'una ilk 11'de başladı ve 1 gol 1 asistlik skora katkı yaptı. 32 yaşındaki Brezilyalı oyuncu sezonun sonuna doğru ciddi bir sakatlık geçirse de sezonun genelinde iyi bir performans sergiledi.

Vitor Hugo:
Geçen sezon Edgar Ie ile iyi bir ikili olan Vitor Hugo, bu sezon onun sakatlığının ardından da yüksek performansını sergilemeye devame etti. Bordo-Mavili forma ile uzun süreli bir sakatlık yaşayacağı söylenen oyuncu, çok çalıştı ligin ikinci yarısında formayı kaptı. Brezilyalı stoper bu sezon 36 kez formayı terletti.

trabzonspor-başakşehir-vitor-hugo-1000x700

Min-Jae Kim:
Fenerbahçe'nin Beijing Guoan'dan transfer ettiği Güney Koreli stoper Min-Jae, performansı ile ayakta alkış aldı. İstikrarlı performansını bozmayan Koreli savunmacı Sarı-Lacivertli formayı bu sezon 40 kez giydi. Stoper hattında Serdar Aziz ve Atilla Szalai ile uyumu ise dikkat çekti.

Guilherme Haubert:
Bu sezon performansı ile zirve hattından kopmayan İH. Konyaspor'un en istikrarlı isimlerinden biri olan Guilherme sezonun ilk 11'inde de kendisine solbekte yer buldu.

Yeşil-Beyazlı forma ile 39 maçın 38'ine ilk 11'de başlayan Brezilyalı, 4 gol ve 6 asistlik skora katkısı ile de göz doldurdu.

Dorukhan Toköz:
Sezona başlarken yaşadığı sakatlığı çabuk atlatıp ve bir anda formayı sırtına geçiren Dorukhan Toköz, rakiplerine de kök söktürdü. Peres'in sakatlığında sağbekte, stoper hattındaki aksaklıkta stoperde, orta sahada 6,8 ve hatta 10 numara pozisyonda da görev alan joker oyuncu; teknik direktörünün isteklerini fazlasıyla yerine getirdi.

Bu sezonki performansı ile milli formayı yeniden kapan Dorukhan Toköz, CIES'e göre ligin en iyi orta sahasından biri.

dorukhan-toköz-1000x700-3

Amir Hadziahmetovic:
2015 yılından beri bulunduğu Türkiye'de istikrarlı bir oyun oynayan Amir Hadziahmetovic, Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'un elinde bu sezon 'maestro'ya dönüştü. Bosna Hersek'li futbolcu, iyi performans sergileyen takımının iyi oyuncularından biri olmayı başarırkeni ligin en iyi orta sahalarından da biri oldu.

Amir Hadziahmetovic, bu sezon çıktığı 37 karşılaşmada 2 gol 4 asistlik performans sergiledi.

amir-hadziahmetovic-1000x700

Marek Hamsik:
Trabzonspor'un dünyaca ünlü yıldızı Marek Hamsik, sergilediği performansla taraflı tarafsız herkesi kendine hayran bırakmayı başardı. Slovak yıldız bir süre sakatlık yaşasa da Avcı'nın vazgeçemediği isimlerden biri oldu ve takıma büyük katkı sağladı.

Bu sezon Bordo-Mavili forma ile 32 karşılaşmaya çıkan Hamsik, 2 gol atarken, 3 de asist kaydetti.

Edin Visca:
Tıpkı vatandaşı Amir Hadziahmetovic gibi uzun yıllar ülkemizde bulunan Edin Visca, ligin ilk yarısında Başakşehir ile 21 maça çıkıp 4 gol 8 asist kaydederken; ligin ikinci yarısında geldiği Trabzonspor'da 6 gol 4 asistlik performans sergileyerek yine alkışları topladı.

Süper Lig'in en önemli yıldızlarından biri olan Visca, Trabzonspor'un şampiyonluğundaki en kritik isimlerden biri olmayı başardı.

edin-visca-1000x700-trabzonspor

Anthony Nwakaeme:
Trabzonsporlular'ın 'Ronaldinho' adını verdikleri Anthony Nwakaeme, bu sezon da performansı ile adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Nijeryalı oyuncu, çıktığı 36 karşılaşmada 15 gol 11 asistlik performans sergileyerek kalitesini konuşturdu.

Andreas Cornelius:
Bordo-Mavililer'in geçen sezon küme düşen ve sezon boyunca 1 gol kaydedebilen Parma'dan transfer ettiği Andreas Cornelius, Trabzonspor forması çıktığı ilk karşılaşmanın ilk dakikasında golle buluşmuş ve bu performansı devam ettirmişti.

Beşiktaş, Galatasaray gibi önemli maçlarda sahneye çıkan Danimarkalı golcü, hava toplarındaki halimiyeti ile de Alexander Sörloth'u unutturdu.

Cornelius, bu sezon çıktığı 31 maçta 17 gol 3 asistlik performans sergiledi.

andreas-cornelius-1000x700-başakşehir