Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Vatandaşı ekmeğe muhtaç ettiniz. Önce ekmeğe muhtaç edip sonra askıda ekmek dağıtmaya başladınız” ifadesini kullandı.


‘Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin 23. Maddesiyle ilgili konuşan Dr. Şevkin, kürsüden gösterdiği ekmek eşliğinde, “Buğdayı dışarıdan ithal ediyorsunuz, bu ülkeyi ekmeğe muhtaç ettiniz. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ise ortadan kaldırılmış yoksulluk istiyoruz” açıklamasını yaptı.

CHP’li Dr. Şevkin, konuşmasında Adana’nın 15 ilçe ziraat odası başkanının kendisine sunduğu raporda yer alan taleplerin yanı sıra yapımı yılan hikayesine dönen, altyapı ve üstyapı ihalelerinde iptaller yaşanan, birinci sınıf tarım arazilerinin yok edileceği, yer altı su seviyesi yüksek bir alanda 2013 yılından bu yana inşaat aşamasından öteye geçmeyen ‘Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndan derhal vazgeçilmesi ve Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın genişletilmesi çağrısında da bulundu.